gaat-bella-hadid-de-skinny-jeans-nieuw-leven-inblazen-279632
©Getty Images

Als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat 2023 níet het jaar van de skinny jeans was. Baggy denim domineerde het afgelopen jaar de catwalks – van onder meer Diesel, Loewe en Balenciaga – en het straatbeeld – ook invloedrijke stijliconen als Rihanna, Dua Lipa en Hailey Bieber werden meermaals gespot in wijde jeans. Het roept de vraag op: zijn skinny jeans officieel verleden tijd? Als we die vraag aan Bella Hadid zouden stellen, is het antwoord niet vanzelfsprekend ‘ja’. Lopend over de straten van New York laat het model zien dat aansluitende jeans er nog wel degelijk zijn, en dat je er heus stijlvol uit kunt zien in een iets strakker denimmodel.

Brengt Bella Hadid de skinny jeans terug?

In een klassieke off duty-stijl liep Bella over de straten in New York, in een outfit die volledig draaide om haar jeans. Haar look bestond uit een blauw breisel met V-hals en een zwart getailleerd jasje. Haar blauwe spijkerbroek met hoge taille maakte ze vast met een zwarte leren B-Low-riem. Het model maakte haar look af met een zwarte cat-eye zonnebril, gouden oorbellen en een roze, zijden scrunchie om haar paardenstaart. Haar look kreeg echt een nineties slash zeroes feel door de combinatie van zwarte, leren laarzen en een Stella McCartney-tas van zwart vegan leer met kettingaccenten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De jeans in kwestie is strakker dan alle andere exemplaren die we de afgelopen tijd bij streetstylers en celebs hebben gespot. Hoewel dit geen officiële skinny jeans is die zó strak zit dat je er geen laarzen onder kunt dragen, zou dit zomaar een voorbode kunnen zijn van de terugkeer van strakkere jeansmodellen. Want als iemand de wereld ervan kan overtuigen dat een strak jeanssilhouet in 2024 een comeback maakt, dan is het Bella Hadid wel. Met zo’n look krijgen wij bijna zin om de strakke broek weer uit de kast te trekken.

Of de look van Bella ook echt duidt op de terugkeer van de skinny jeans, is nog even afwachten – wij houden ons hart vast. Heb je meer inspiratie nodig om alvast te wennen aan de mogelijke terugkeer van de strakke broek? Hier vind je vijf verschillende manieren voor het stylen van een van de meest gevreesde jeansstijlen ooit.

Bella Hadid in skinny jeans in New York
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.