5-manieren-om-skinny-jeans-te-dragen-240557
©Spotlight

Tijdens de coronapandemie daalde de verkoop in skinny jeans enórm. Tot grote opluchting van liefhebbers van comfort. Vooral Gen Z en thuiswerkers kozen gemak boven fashion. Wij vroegen ons zelfs af of de daling in de verkoop van strakke broeken het einde van de skinny jeans zou betekenen.

Nu de coronapandemie voorbij is, groeit de interesse in de klassieke skinny jeans weer, meldt Ample Market Research. Ze deden onderzoek naar de marktwaarde van de nauwsluitende spijkerbroek. The verdict: strakke spijkerbroeken worden wereldwijd steeds populairder. Met name jeansmerken Levi Strauss, GAP en G-Star RAW zullen tussen 2022 en 2028 een flinke groei doormaken. We kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt hoe je, post-coronapandemie, weer in de strakke spijkerbroekvibe komt.

Zo draag je een skinny jeans in 2023 

Eerlijk: de klassieke skinny jeans zal – hoe graag sommigen dat ook willen – nooit uit de mode raken. Het mode-item is tijdloos – denk Celine’s herfst/winter 2023-show. Ook in streetstylebeelden van de afgelopen modeweken zien we steeds meer modeliefhebbers de straten afstruinen in, jawel, skinny jeans. Of je nu klaar bent om je strakke spijkerbroek weer te omarmen of niet: we bieden je graag wat inspiratie. Hierbij, vijf manieren om een strakke spijkerbroek te dragen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Hoge laarzen

Een bekende (en stijlvolle) combinatie die je vaak tegenkomt is de strakke spijkerbroek met hoge laarzen. Dit zagen we ook terug in de herfst/winter 2023-show van Celine. Ook modellen Kendall Jenner en Emily Ratajkowski zijn onlangs in de modecombinatie gespot.

Loafers

Instappers zijn elegant en tijdloos. Met name onder een spijkerbroek zorgen loafers voor een casual-chique look. Fans zijn onder andere Meghan Markle, Zoë Kravitz en Kate Moss.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Evelyne Dumon (@livbyevelyne)

Ballerina’s

Skinny jeans gaan hand in hand met balletcore, zagen we tijdens de herfst/winter 2023-show van Celine. Styliste Micaela Erlanger is al jaren fan van de look. “Ze zijn mijn go-to als het gaat om skinny jeans, en ze zien er ook nog eens geweldig uit met eenvoudige of opvallende ballerina’s”, deelde ze met whowhatwear.com.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Abisola Omole (@abimarvel)

Hakken

Vergeet hakken niet. Een hak onder een spijkerbroek is altijd een goed idee. Vooral onder een skinny jeans creëert dit volgens meerdere stijlexperts een chic effect. Te weten: de illusie van langere benen. Fans van deze look zijn onder andere modellen Rosie Huntington-Whiteley, Winnie Harlow en Adut Akech.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marine Mch 🌈 (@mrn.mch)

Sneakers

Een strakke spijkerbroek stylen hoeft niet eng te zijn. Denk bijvoorbeeld aan klassieke combinaties zoals deze: skinny jeans boven sneakers. Schoenen van de Amerikaanse modemerken Converse, Nike of New Balance passen perfect bij iedere kleur spijkerbroek.