billie-eilish-arriveert-in-gucci-pyjama-bij-lacma-artfilm-gala-230064
©© Crash/imageSPACE via ZUMA Press Wire / ANP

Het LACMA Art+Film Gala vond zondagavond plaats in het Los Angeles County Museum of Art. Het gala, gesponsord door Gucci, werd een ware optocht van grote sterren, voornamelijk gekleed in – jawel – Gucci. Absolute blikvanger: Billie Eilish en haar vriend Jesse Rutherford in volledige pyjama-look van het Italiaanse merk. Maar ook andere celebs als Kim Kardashian, Kendall Jenner en Måneskin wil je even zien.

LACMA Art+Film Gala

Wat is het LACMA Art+Film Gala eigenlijk? Het jaarlijkse event vond dit keer voor de elfde keer plaats en had als co-chairs ontwerper Eva Chow en Leonardo DiCaprio. Het gala eert kunstenaars en filmmakers, zoals David Hockney en Steven Spielberg. Dit keer waren dat kunstenares Helen Pashgian en Koreaanse filmmaker Park Chan-wook.

Het LACMA Art+Film Gala is te zien als een evenknie van het MET Gala in New York; ook een benefietgala waarbij de opbrengst naar het MET Museum gaat. In het geval van Art+Film Gala gaat de opbrengst naar het initiatief van het eigen museum, Los Angeles County Museum of Art, om meer film in het museum te krijgen. Doel: kunst en film meer samenbrengen.

Gucci is de vaste sponsor van het event. Niet zo gek, want dit modehuis – zeker sinds Alessandro Michele er creative director is – is zeer geïnteresseerd in het kruisgebied mode, kunst, design en muziek. Denk maar aan de recente samenwerking met Harry Styles.

Billie Eilish in Gucci-pyjama

Dat brengt ons op de looks van zondag. Zoals gezegd was er uiteraard veel Gucci te zien, met Billie Eilish en haar Jesse Rutherford die all out gingen. De twee konden van de rode loper zo doorrollen naar hun bed; in de pyjama’s afgestyled met oogmasker en deken.

Verder gespot: Kendall Jenner in een gewaagde transparante look en zus Kim Kardashian in een nauwsluitende leren jurk. Ook onder anderen acteurs Jared Leto – in roze fluwelen pak met glitters –  Thuso Mbedu, Carey Mulligan, Idris Elba, Songfestival-winnaars Måneskin en eregasten Helen Pashgian en Park Chan-wook werden door Alessandro Michele in Gucci-looks gestoken. Zie hieronder.

LACMA Billie Eilish Jesse Rutherford
©Michael Tran / AFP / ANP
Kim Kardashian LACMA
©© Crash/imageSPACE via ZUMA Press Wire / ANP
Kendall Jenner LACMA
©© Crash/imageSPACE via ZUMA Press Wire / ANP

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @gucci

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @gucci

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @gucci