gucci-en-harry-styles-lanceren-nieuwe-collectiecampagne-ha-ha-ha-230016
©Gucci

Gucci en Harry Styles lanceren nieuwe campagnebeelden voor de collectie HA HA HA – en dat er gelachen werd op de set, moge duidelijk zijn. Op de foto’s en in de video’s een quirky, grappende Styles in moderne retrolooks. En dat wil je even zien voor we het weekend ingaan.

Gucci x Harry Styles

Even voor de duidelijkheid: HA HA HA staat voor Harry en Alessandro, oftewel Harry Styles en Gucci’s creative director Alessandro Michele. De twee zijn al jaren bevriend en presenteerden afgelopen juni al de HA HA HA-collectie. Deze kwam tot stand nadat Michele Styles vroeg na te denken over een collectie met twee gezichten (wat ons doet denken aan de tweeling-modeshow van Gucci afgelopen zomer). Dit verwijst naar het creatieve proces van de twee personen samen, komend uit vriendschap.

Nu zijn er dus ook campagnebeelden. “Ik ben zo blij dat dit project eindelijk tot leven komt”, aldus de zanger en acteur. “Ik ken Alessandro nu al jaren en hij is altijd een van mijn favoriete mensen geweest. Hem aan het werk zien is inspirerend. Deze samenwerking met mijn vriend, was heel speciaal voor me.”

Campagnebeelden HA HA HA

In de campagne – geschoten door Mark Borthwick – is zoals gezegd een vrolijke Harry Styles te zien, die de modestukken uit de collectie toont als een soort prettig kinderlijke verkleedpartij – inclusief omkleden. De acteur speelt met een stoel, plant en bank, en vooral met accessoires uit de collectie: denk aan een kekke bril, hoed en tas. De klassieke Gucci Bamboo-tas uit 1947 komt ook voorbij, als symbool van “het vernieuwen van de mannelijke wereld”.

Het is het uitbeelden van een “droomgarderobe”, aldus het merk zelf. Centraal staan “spelen, vriendschap en passie en een gedeelde visie van een mannenwereld als het instrument van de avant-garde tot een nieuwe cultuur te komen”. Zeker, maar volgens ons staat toch vooral Harry Styles centraal, die naast acteur en zanger ook topmodel is.

Hieronder enkele shopopties, gevolgd door beelden uit de campagne.

Gucci Harry Styles colbert
©Gucci

Colbert, € 2800

Zonnebril, € 350

Gucci Harry Styles
©Mark Borthwick / Gucci
Gucci Harry Styles
©Mark Borthwick / Gucci
Gucci Harry Styles
©Mark Borthwick / Gucci
Gucci Harry Styles
©Mark Borthwick / Gucci
Gucci Harry Styles
©Mark Borthwick / Gucci