de-blingy-accessoires-van-fendi-tillen-elke-look-naar-een-hoger-niveau-284038
©Spotlight

Donderdag was de laatste dag van Couture Fashion Week in Parijs. Een van de afsluitende hoogtepunten was de couture lente/zomer 2024-presentatie van Fendi. Beroemdheden als Zendaya en Reese Witherspoon betraden de helder verlichte showruimte om Kim Jones’ nieuwste creaties voor het Italiaanse modehuis te bewonderen. De modellen op de catwalk leken bijna licht te geven – niet alleen door hun onwijs egale huid, maar ook de glinsterende ontwerpen die ze droegen. Bling-bling, maar maak het couture.

Blingy accessoires bij Fendi couture lente/zomer 2024

Tijdens de show kwamen er vele met pailletten en kristallen bezaaide couturestukken voorbij die ons weer doen verlangen naar het feestseizoen. Wat de ontwerpen extra bijzonder maakte, waren de toevoegingen van fonkelende accessoires. Modellen – onder wie de Nederlandse Felice Noordhoff, Annemary Aderibigbe en Mila van Eeten – droegen glinsterende tassen, schoenen, sieraden en zelfs handschoenen die de tassen eruit lieten zien alsof ze een verlengstuk waren van het lichaam. Het pièce de résistance? Futuristische brillen met blingy rand en pootjes.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Ik dacht aan het futurisme van Karl Lagerfeld bij Fendi”, verklaart creative director Kim Jones in een persbericht over zijn nieuwe couture lente/zomer 2024-collectie voor het modehuis. “In de collectie vind je humanisme in het hart van deze toekomst; er is het lichaam, het silhouet binnen het silhouet, de persoon en het handwerk van de couture. De collectie gaat over structuur en decoratie, waarbij de twee onafscheidelijk worden. Ik wilde een idee van precisie en emotie tegelijk.”

De vakkundig in elkaar gezette stukken roepen bij ons zeker een emotie op: een heleboel vreugde. Bekijk hieronder de glitzy accessoires van Fendi couture lente/zomer 2024 en laat je inspireren voor je volgende fonkelende look.

De glinsterende couturebril

Futuristisch, strak en ingelegd met diamanten: de brillen die Jones de runway op stuurde zijn blitser dan blits. De ontwerper introduceerde twee versies: een waarbij de diamanten bovenlangs gaan met een lage neusbrug en een andere waarbij de glinsterende rand aan de onderkant van de bril zit met een hoge neusbrug. Y2K, maar met een hoog high fashion-gehalte.

Blingy brillen bij Fendi couture lente/zomer 2024
©Spotlight

Fonkelende handschoenen

De lange avondhandschoenen die sommige modellen droegen waren gemaakt van transparante stof versierd met zilveren paillettenslierten, en leken zowaar samen te smelten met het lichaam. Doordat de tassen met dezelfde pailletten verfraaid waren, dienden ze als heuse verlengstukken van de armen.

Glinsterende handschoenen bij de Fendi-coutureshow
©Spotlight

Statementearcuffs

Sieradenliefhebbers werden hoogstwaarschijnlijk razend enthousiast bij het zien van Fendi’s grafische earcuffs. Van grotere cuffs die de bovenkant van het oor omhullen tot kleinere exemplaren in de vorm van oorringen, ze waren stuk voor stuk een lust voor het oog.

Earcuff bij Fendi couture lente/zomer 2024
©Spotlight

Feestelijke hakken

De glinsterende partyschoen gaat nergens heen als het aan Fendi ligt. Allerlei zilveren exemplaren, van versierde slingbacks tot glanzende hakken met krokodillenprint, kwamen voorbij tijdens de show.

Fonkelende hakken bij de Fendi-coutureshow
©Spotlight

De ultieme partytassen

Last but not least: de tassen. Fendi weet onze verlanglijst flink uit te breiden door begerenswaardige partytassen de runway op te sturen. Zilveren metalen slierten, pailletten, in het rond slingerende kettingen – het was er allemaal. In sommige ontwerpen mag dan niet veel meer passen dan een lippenstift en een paar Airpods, maar dat vergeten we direct. Wie geeft er om functionaliteit als mode er zo uit kan zien?

Tassen bij Fendi couture lente/zomer 2024
©Spotlight