dagje-knokke-op-de-planning-chanel-opent-een-tijdelijke-boetiek-in-de-belgische-badplaats-302711
©Chanel

Onlangs bracht ik eindelijk een bezoek aan Knokke. Door de lovende verhalen van Vlaamse en Nederlandse kennissen die hun zomers doorbrengen in de badplaats – het Saint-Tropez van België – stond de plek hoog op mijn lijstje. Denk aan een lange kust vol witte, houten strandhuisjes, omringd door mooie restaurants en luxewinkels. En sinds kort ook een Chanel-boetiek. Althans, voor één maand lang. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het modehuis dat Chanel een tijdelijke boetiek opent. Tot en met 8 juli zijn hier de Coco Beach- en de 2023/2024 Métier d’art-collectie te vinden.

Binnenkijken bij de Chanel-boetiek in Knokke

Mijn reis begint met inchecken bij La Réservé, een chic resort dat recent vernieuwd is, vlakbij het strand met een spa en hotelkamers van formaat balzaal. De volgende ochtend is het zover: ik word, geheel volgens Knoks gebruik in een golfkarretje, opgehaald. Vervolgens word ik naar het hart van de luxe winkelstraat gebracht. Aan de Kustlaan stoppen we voor de boetiek van Chanel, een twee verdiepingen tellende winkel van 122 vierkante meter die doet denken aan een galerie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Van buiten is de boetiek herkenbaar aan de tijdloze moderniteit van het huis in gestroomlijnd wit en zwart. Binnen worden we verrast door een kleurrijk interieur, waaronder een fluwelen beige sofa voor een spiegelmuur, geïnspireerd op de trap die leidt naar het appartement van Gabrielle Chanel aan Rue Cambon in Parijs, en een felroze salontafel, die perfect aansluit op de zomerse kleuren van de Coco Beach-collectie. Rondom de bank, die gestoffeerd is in de iconische tweedstoffen van het huis, hangen ingelijste beelden van de zomercampagne waarvoor Cass Bird het Deense model Olivia Vinten fotografeerde.

Mijn favoriete items uit de collectie? De roze bikini met zwarte accenten en CC-details op de bandjes. Ik zie er mezelf al in flaneren over de boulevard van Knokke. Mét de roze mini flap bag met twee parels in het iconische met leer doorweven kettingsnoer over mijn schouder.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Chanel opent tijdelijke boetiek in Knokke
©Chanel

De Métier d’art-collectie

Op de tweede verdieping is de 2023/2024 Métier d’art-collectie te vinden. Chanel showde de collectie, die geïnspireerd is op de Britse muziekcultuur van de jaren zestig tot tachtig, in december in Manchester. Denk aan levendige retro kleuren, zoals oranje, groen, geel en speelse motieven zoals pied-de-poule, zoals de prachtige lange tweedjas die in de etalage hangt met roze kraag.

Ook is er een uitgebreide accessoirecollectie uit de Métier d’art-show, waar het vakmanschap van de gespecialiseerde couturetoeleveringshuizen van Chanel de hoofdrol speelt. Hoog op mijn wishlist: de zwarte Mary Janes met parels op de bandjes, nu al de schoen van het seizoen. En de klassieke doorgestikte flap bag met top handle – bij voorkeur in élk formaat.

Wie de boetiek van Chanel in Knokke wil bezoeken, wees snel: de winkel is geopend tot en met 8 juli. De boetiek is gevestigd aan de Kustlaan 90, en geopend van maandag 10.30 uur tot en met zondag 18.30 uur.

Chanel opent tijdelijke boetiek in Knokke
©Chanel
Chanel opent tijdelijke boetiek in Knokke
©Chanel
Chanel opent tijdelijke boetiek in Knokke
©Chanel