wil-je-zien-de-spectaculaire-take-over-van-dior-bij-saks-fifth-avenue-in-new-york-276512
©Paul Vu

Zodra de feestdagen naderen, weten we dat ons weer een enorm spektakel van Dior te wachten staat. Denk maar aan vorig jaar, toen het Franse modehuis Harrods in Londen omtoverde tot een gigantisch peperkoekhuis. Ook dit jaar neemt Dior een groot warenhuis over, maar dan op een ander continent: Saks Fifth Avenue in New York. Verwacht een gigantische carousel, duizenden lichtjes en meerdere fabelachtige installaties vol Dior-iconen.

Diors ‘Carousel of Dreams’ bij Saks

De take-over van het statige pand aan Fifth Avenue is een eerbetoon aan de langdurige relatie van Dior en New York, een band die al ruim zeventig jaar bestaat. Op de metershoge gevel is een immense, verlichte carousel te bewonderen, genaamd Carousel of Dreams, versierd met typische Dior-elementen, zoals sterren, bloemen en tekens van de dierenriem. Samen vormen ze een gigantisch rad van fortuin, een herinterpretatie van een motief dat beeldend kunstenaar Pietro Ruffo ontwierp voor de Dior Cruise 2024-show van Maria Grazia Chiuri.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook de etalages zijn volledig in Dior-thema en vertellen het Amerikaanse avontuur van Christian Dior en de essentie van de Dior-stijl. Elk raam toont een klein spektakel waarbij aan elk detail is gedacht. Neem bijvoorbeeld een miniatuurversie van de door Dior overgenomen gevel compleet met shoppende bezoekers en helicopter. Of een lichtgevende carousel met flacons van Diors beroemde J’Adore-parfum. Ook is de Bethesda-fontein in Central Park in het klein te bewonderen, waarboven een groot Dior Bar-jasje uitstijgt.

Feestelijke opening

Vorige week werd de bijzondere samenwerking van Dior en Saks feestelijk gelanceerd. Niemand minder dan Jennifer Lawrence was aanwezig bij de onthulling van de verlichte gevel, gehuld in een monochrome look die natuurlijk van top tot teen uit Dior-items bestond. Voor de opening gaf Lawrence een korte speech, en die verliep niet geheel vlekkeloos. Tijdens haar speech kreeg ze te maken met een kleine wardrobe malfunction toen de riem van de ster onverwachts knapte. Lawrence ging echter professioneel met de situatie om en sprak zonder problemen verder.

Zelf de Carousel of Dreams van Dior bij Saks Fifth Avenue ervaren? De take-over is tot en met 5 januari 2024 te bewonderen. Meer tips nodig voor een stedentrip naar New York? Dit zijn onze favoriete restaurants en ook hebben we de beste adressen voor het shoppen van vintage mode voor je verzameld.

Dior Carousel of Dreams bij Saks in New York
©Paul Vu
Dior Carousel of Dreams bij Saks in New York
©Paul Vu
Dior Carousel of Dreams bij Saks in New York
©Paul Vu
Dior etalage bij Saks in New York
©Luis Guillén
Dior etalage bij Saks in New York
©Luis Guillén
Etalage van het Franse modehuis in NY
©Luis Guillén
Etalage van het Franse modehuis in NY
©Luis Guillén