emily-ratajkowskis-vintage-look-bij-de-vmas-is-een-knipoog-naar-christina-aguileras-dirty-tijdperk-267913
©Getty Images

In veel opzichten is de vintagetrend die we de laatste tijd zien, begonnen met de liefde van A-listers voor archiefstukken van Jean Paul Gaultier. Bella Hadid, Kendall Jenner en FKA Twigs hebben de afgelopen jaren allemaal stukken uit de kluizen van de Franse ontwerper gedragen, van zijn Venus de Milo-print tot beroemde conische beha. De laatste beroemdheid die zich bij de vintage JPG-fanclub heeft aangesloten? Emily Ratajkowski, die een groene halterjurk droeg uit Jean Paul Gaultier’s Soleil-lijn dinsdagavond tijdens de MTV VMA’s.

Emily Ratajkowski bij de MTV VMA’s

Met een uitgesneden middenrif, was de semi-transparante look perfect in lijn met de zwoele, kenmerkende esthetiek van het model. Ratajkowski combineerde de jurk met een Fendi-baguettetas en barely-there hakken van Piferi. Daar bleef het niet bij, aangezien het archiefstuk – afkomstig van Opulent Addict – een eerbetoon leek aan een andere beroemde look van de VMA’s.

Dan hebben we het uiteraard over Christina Aguilera’s sjaaltop uit 2002. De ster combineerde het gewaagde stuk destijds met een microrok en witte pet. Ratajkowski’s stylist, Jorden Bickham, deelde een foto van de zangeres tijdens het evenement op Instagram, waarop ze zelf op de achtergrond te zien is, samen met het bijschrift: “Waargebeurd verhaal: dit ben ik 21 jaar geleden bij de VMA’s.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Natuurlijk is de Jean Paul Gaultier-jurk lang niet het enige archiefstuk in EmRata’s garderobe. Het model en auteur heeft ook vintagetrofeeën van John Galliano, Versace en Roberto Cavalli. Maar haar nieuwste look overtreft ze allemaal. Wie houdt er níét van een modeverwijzing naar het verleden?

Christina Aguilera's sjaaltop bij de VMA's in 2002
©Getty Images
EmRata's look was een eerbetoon aan Christina Aguilera's sjaaltop bij de VMA's in 2002.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.