ganni-lanceert-samen-met-paloma-elsesser-een-size-inclusive-collectie-293213
©Courtesy of Ganni

Deens modemerk Ganni en supermodel Paloma Elsesser slaan de handen ineen en lanceren samen een size-inclusive collectie. De collectie is een eerbetoon aan Paloma’s unieke stijl en haar impact op de mode-industrie. Creative director Ditte Reffstrup beschrijft Elsesser als een droomvrouw waar ze bewondering voor heeft, en een ware inspiratie voor vrouwen wereldwijd.

Ganni en Paloma Elsesser brengen collectie uit

De samenwerking tussen Ganni en Paloma Elsesser komt allesbehalve uit de lucht vallen. Het model is een oude bekende en muze van het merk. In februari 2020 maakte ze haar debuut op de catwalk van het Deense label. Sindsdien zit de carrière van Elsesser in de lift, met Vogue-covers en heel veel meters op de runway. Bovendien werd ze onlangs benoemd tot model van het jaar in 2023.

Maar het merk en het model gaan niet alleen way back; Ditte Reffstrup benadrukt ook dat hun gedeelde visie op empowerment en inclusiviteit de match zo goed maakt. Ganni is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het uitbreiden van het assortiment, met kleding in maten van 32 tot 52. De samenwerking met Paloma Elsesser weerspiegelt deze inspanningen. “Onze gezamenlijke visie voor deze samenwerking is om mensen van alle soorten en maten te empoweren“, zegt Reffstrup. “Paloma is een stem van verandering in een industrie die een inhaalslag aan het maken is. We kunnen niet wachten om dit project met de wereld te delen.”

Inclusiviteit en zelfvertrouwen

Paloma Elsesser deelt ook hoe enthousiast zij is over de impact die deze collab kan hebben: “Mijn samenwerking met Ganni is een krachtige stap in de richting van een inclusievere en meer empowerende modetoekomst. Met onze gedeelde visie op inclusiviteit, maar vooral op zelfvertrouwen, heeft onze collectie als doel om te inspireren tot nieuwsgierigheid en zelfacceptatie.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tijdens Ganni’s lente/zomer 2024-show vingen we al een eerste glimp op van de capsulecollectie. Hier zagen we een tweedelige set met textuur, geïnspireerd op de elementen van de natuur. De collectie bestaat uit vier jurken en drie broeken, die ieder Paloma’s stijl belichamen. De jurken komen in geruite, gestippelde, gebreide en transparante variaties en bevatten hardware en een sexy decolleté. Drie daarvan matchen met de broek, waardoor je ze ook als set kunt dragen.

Benieuwd naar de kleding? Hieronder bekijk je de beelden. De volledige capsulecollectie is vanaf 17 april 2024 verkrijgbaar.

ganni paloma samenwerking collab
©Courtesy of Ganni
paloma elsesser gang samenwerking geruite jurk en broek
©Courtesy of Ganni
ganni paloma
©Courtesy of Ganni