kijk-binnen-in-de-nieuwe-volledig-met-kussens-bezaaide-jacquemus-pop-upstore-in-parijs-227948
©Jacquemus

Jacquemus weet als geen ander fashion buzz te creëren. Het Franse modelabel trakteert ons regelmatig op adembenemende shows en hebberigmakende samenwerkingen. Daarnaast weet ontwerper Simon Porte Jacquemus de aandacht te vestigen op zijn net zo spraakmakende pop-upstores. Zo ook nu weer. Het merk heeft een nieuwe tijdelijke winkel geopend in Galerie Lafayette in Parijs – en meer Jacquemus dan dit wordt het niet.

Jacquemus pop-upstore in Parijs

De nieuwe pop-upstore van Jacquemus in Parijs, die de Jacquemus-esque titel PILLOW heeft gekregen, opende begin deze week zijn deuren op de eerste verdieping in het warenhuis. Het interieur van de winkel is niet alleen een droom voor liefhebbers van minimalisme en een neutraal kleurenpalet, maar ook voor iedereen die z’n bed als de beste plek op aarde beschouwt. De complete pop-up – dat is dus inclusief de muren, kasten en displays – bestaat namelijk uit beige kussens.

Naast de enorme hoeveelheid zachte kussens die je verleiden om een powernap te nemen tussen het winkelen door, kun je er uiteraard ook de nodige Jacquemus-items op de kop tikken. De winkel verkoopt kleding en accessoires, zoals de geliefde Bambino- en Chiquito-tassen. Of je nu wel of niet van plan bent om iets te passen, je wilt hoe dan ook een kijkje nemen in de paskamers. Die zijn namelijk even zacht en aaibaar als de rest van de pop-upstore.

Permanente winkel

De tijdelijke winkel in Galerie Lafayette is niet de enige vestiging van Jacquemus in Parijs. Zo opende het modelabel vorige maand zijn deuren aan de Avenue Montaigne, de grootste luxe winkelstraat van de stad. Dat lijkt tevens Jacquemus’ eerste permanente boetiek te worden. “We staan open voor alle opties”, liet een woordvoerder van het modelabel destijds weten. “Er is geen vaste einddatum.” Ook de ontwerper zelf hint op een permanente winkel door op Instagram “JA!” te schrijven bij een artikel van Business of Fashion met de titel: ‘Is Jacquemus klaar voor retail?’.

Met de komst van de nieuwe pop-upstore en de mogelijk permanente winkel aan Avenue Montaigne lijkt het boeken van een tripje naar Parijs onvermijdelijk te worden. Zwicht je voor een stedentrip? Maak dan meteen even reserveringen bij deze restaurants in Parijs, getipt door culinair journalist Mara Grimm.