julia-fox-draagt-human-skin-kitten-heels-en-bewijst-daarmee-dat-rare-schoenen-nergens-heen-gaan-280645
©Getty Images

Op bijna elke pagina van haar bestselling memoires, Down the Drain, slaagt Julia Fox erin om een morbide fascinatie op te wekken. Natuurlijk zijn er momenten van extreme glamour – van privéjets tot dikke pakken geld – maar er zijn ook verhalen die zich afspelen in psychiatrische ziekenhuizen en sm-kelders. Net als haar leven bevinden ook Julia Fox’s modekeuzes zich tussen glamour en het groteske in. Haar nieuwste opzienbarende look? Julia Fox verscheen maandag in ‘human skin’ kitten heels.

Julia Fox in ‘human skin’ kitten heels

Fox deinst niet terug voor een opvallende look. Ze is en blijft tenslotte de vrouw die een handtas in de vorm van een twee meter groot lijk droeg tijdens New York Fashion Week in 2023, en een brandende trenchcoat aanhad terwijl ze een New Yorkse rooftop bezocht waar haar zoon in 2022 werd “verwekt”, zo schrijft ze op Instagram. Maandag verscheen Fox in een paar schoenen die we absoluut aan deze lijst kunnen toevoegen. De actrice droeg trompe-l’œil kitten heels die zo ontworpen zijn dat het lijkt alsof ze gemaakt zijn van menselijke huid. Ze combineerde de hakken met een Knwls-bomberjack, een niervormige Razr-tas en een middellange jeans.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Modekenners zullen de vleeskleurige pumps ongetwijfeld herkennen. Ze zijn onderdeel van de samenwerking tussen Jean Paul Gaultier en Jimmy Choo in 2023. Het tatoeage-ontwerp is geïnspireerd op Gaultiers lente/zomer 1994-collectie, waarin prikkeldraad en prints van old school kranten centraal stonden. De schoenen zijn een soort combinatie van hot en hardcore, en als er iets is wat Fox’s modestijl omschrijft, dan is het wel het contrast tussen die twee werelden, dat volledig tot uiting komt in deze look.

Julia Fox in 'skin' kitten heels
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.