in-cannes-zijn-alle-ogen-gericht-op-julia-fox-in-transparante-bustier-en-plastic-baljurk-255219
©Getty Images

Julia Fox is on a roll met haar looks. Een outfit zonder broek? Check. Een badlaken als jurk? Waarom niet. Als je dacht dat de outfits van de Uncut Gems-actrice niet bijzonderder konden worden, think again. Deze week droeg de it-girl twee nieuwe looks die het internet overnamen. Is het een ijssculptuur? Is het een sieraad? Nee, het is een doorzichtige buste. Om haar reeks aan outfits af te maken koos Fox daarna voor een traditionele baljurk, maar dan gemaakt van plastic. Over verrassende en verfrissend coole rode loper-looks gesproken.

Julia Fox draagt glazen top in Cannes 

Het Filmfestival van Cannes is in volle gang en menig beroemdheid verschijnt in bijzondere looks. Ook actrice Julia Fox was aanwezig tijdens de ‘Franse Oscars’ en ging – zoals we van haar gewend zijn – gehuld in typische Julia Fox-outfits. Geen Dior Couture of een jurk uit de Chanel-archieven voor de actrice. In plaats daarvan onconventionele looks die een statement maken door hun uniekheid.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Fox verscheen op de rode loper voor het 25-jarige jubileumfeest van Art of Elysium, een organisatie die kunstprogramma’s aanbiedt. Modewerelds’ favoriete risk-taker wist met haar outfit wederom de show te stelen. De actrice ging gehuld in een doorzichtige bustier dat meer weg had van een ijssculptuur dan van een top. Het ontwerp in kwestie is gemaakt door Cameron Hancock en vormde zich nauw om een klein gedeelte van het bovenlichaam waarvan niets verhuld bleef.

Draagbaar kunstwerk

De unieke, bijna onzichtbare borstplaat werd gemaakt van epoxyhars en hing met onopvallende touwtjes aan haar lichaam. De top werd gecombineerd met een witte, volumineuze maxirok die tot op de vloer reikte van het label S.Sang Studio.

De ontwerpster liet in een Instagrampost weten dat ze inspiratie vond in wat zij beschouwt als ‘de veiligste plek ter wereld – het bed en het dekbed’. Een dubbele traanvormige diamanten ketting, bijpassende oorbellen en een armband van Marli New York maakten haar verbluffende look af. Oftewel: een draagbaar kunstwerk als je het ons vraagt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door toofab (@toofabnews)

Plastic baljurk 

Julia Fox bewijst dat iets onesthetisch als een plastic zakje de perfecte inspiratiebron kan zijn voor een fenomenale look. Op de rode loper van de screening van de langverwachte serie The Idol, droeg ze een doorzichtige jurk volledig gemaakt van plastic. En laten we eerlijk zijn, ze zag er geweldig uit. Hoewel de jurk ons doet denken aan de AI-gegenereerde look tijdens het Met Gala, is deze daadwerkelijk gemaakt van plastic materiaal.

Een fonkelend wit korset werd gecombineerd onder de ongewone jurk, waarbij ze ook witte transparante handschoenen droeg. Het ontwerp werd gemaakt door Libanese ontwerper Nicolas Jebran en is afkomstig uit zijn lente/zomer 2023-collectie. Als contrast met haar witte jurk, koos Julia voor een opvallende zwarte lippenstift en een dramatische eyeliner.

In het afgelopen jaar is Julia Fox bekend geworden door het nemen van risico’s als het gaat om onconventionele looks. Deze twee outfits kan de actrice zeker toevoegen aan haar lijst. En eerlijk? Wij zijn fan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Quem é o Look (@dequemeolook)