karl-lagerfeld-brengt-capsulecollectie-met-disney-uit-241236
©Gebert/Davids/Ropi

Karl Lagerfeld, het merk achter de wijlen Duitse ontwerper, en The Walt Disney Company werken samen aan een capsulecollectie. Hoofdpersoon van de samenwerking? Het Disney-personage waar Lagerfeld een bijzondere band mee had: Donald Duck.

Karl Lagerfeld x Disney

The Walt Disney Company, die dit jaar hun honderdjarig bestaan ​​viert, werkt samen met Karl Lagerfeld aan een collectie T-shirts, sweaters, witte overhemden, jeans, spijkerjacks, bomberjacks en trenchcoats. De collab is gebaseerd op een handgemaakte illustratie van Donald Duck die de ontwerper in 2004 maakte ter ere van het 70-jarig jubileum van de Disney-personage. In deze tekening kleedde Lagerfeld de eend in zijn eigen kostuum: een spijkerbroek, zwarte blazer, overhemd en een grote zonnebril. Bij de schets schreef hij: ‘Beste Donald, zeven is een geweldig getal – tien keer zeven is nog beter! Gefeliciteerd! Liefs, Karl.’

De ontwerper had een bijzondere band met de geliefde Disney-eend. De oprichter van het Lagerfeld-huis is slechts een paar maanden voordat Donald Duck voor het eerst op film verscheen geboren. Volgens Pier Paolo Righi, CEO bij Karl Lagerfeld, is de zeldzame schets een voorbeeld van de ‘fantasie en scherpe humor’ van de overleden Duitse ontwerper. In 2004 bracht Disneyland Paris al een gelimiteerde serie T-shirts uit met het artwork, die razendsnel uitverkocht.

Met Gala 

En zo wordt de in 2019 overleden ontwerper allesbehalve vergeten. Dit jaar staat namelijk ook het Met Gala in het teken van Karl Lagerfeld. Hierover zei Max Hollein, de directeur van het Metropolitan Museum of Art in New York: “Karl Lagerfeld was een van de meest boeiende, productieve en herkenbare krachten in de mode en cultuur, die bekend stond om zowel zijn buitengewone ontwerpen en onvermoeibare creatieve output als zijn legendarische persoonlijkheid.”

De bijbehorende dresscode is ‘In honor of Karl’. We verwachten vooral veel beroemden in Karls ontwerpen voor Chanel en Fendi te zien, maar wie weet verschijnt er nu ook wel een celebrity in een Donald Duck-trui van de ontwerper. De capsulecollectie van Karl Lagerfeld met Disney wordt op 23 februari gelanceerd op Karl.com en bij geselecteerde retailers wereldwijd.

Karl Lagerfeld, Donald Duck
©Courtesy of KARL LAGERFELD