kate-middleton-is-pretty-in-pink-in-met-pailletten-bezaaide-jurk-277656
©Getty Images

Om de zoveel tijd gaat Kate Middleton volledig voor glamour; dan laat ze haar strakke Catherine Walker-jasjes en ingetogen Alexander McQueen-pakken links liggen ten gunste van jurken bezaaid met pailletten. Denk aan de goudkleurige Jenny Packham-look die ze droeg tijdens de No Time To Die-première in 2021, of de smaragdgroene Needle & Thread-jurk die ze vorige maand koos voor de 75e verjaardag van koning Charles in Clarence House. Deze week schittert Kate Middleton vrijwel letterlijk opnieuw in een royal look bestaande uit een fonkelende paillettenjurk en een diamanten tiara van een eeuw oud.

Kate Middleton in fonkelende paillettenjurk

Tijdens een receptie voor leden van het Diplomatic Corps in Buckingham Palace dinsdag, trok Kate dezelfde Jenny Packham-jurk aan die ze eerder dit jaar droeg tijdens het huwelijk van kroonprins Hoessein van Jordanië en prinses Rajwa Al Saif in Amman. Het roze ontwerp is versierd met duizenden pailletten – om nog maar te zwijgen over de kristallen riem. Maar wat nóg meer in het oog springt (als dat al kan)? Haar fonkelende juwelen, en dan in het bijzonder haar koninklijke tiara, die eerder werd gedragen door een bijzonder familielid.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ode aan Diana

Wederom droeg de royal de Lover’s Knot Tiara, vaak genoemd als favoriet van wijlen prinses Diana. De tiara wordt vaak gedragen door Kate wanneer ze volledig in prinsessenmodus is. En haar diamanten oorbellen? Die waren eerder van koningin Elizabeth II. Zij ontving de sieraden als huwelijksgeschenk van haar ouders, koning George VI en koningin Elizabeth. Beide stukken zijn ontworpen in 1910: de tiara door Garrard, de oorbellen door Cartier. Maar Kate heeft, zoals altijd, een manier gevonden om ze tijdloos te laten voelen.

Kate Middleton in roze jurk
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.