kylie-jenner-trapt-coutureweek-af-in-een-roze-bruidslook-van-schiaparelli-303317
©Enzo Poly

De laatste keer dat Kylie Jenner een coutureshow van Schiaparelli bijwoonde, veroorzaakte de realityster turned beautymogul een enorme opschudding dankzij haar (letterlijk) wilde front row-look. De namaak leeuwenkop die op de jurk van Jenner was bevestigd, werd destijds beschouwd als a) echt, b) een schaamteloze goedkeuring van de trofeejacht en c) zeer ongevoelig voor iedereen die ook maar een beetje geeft om dierenmishandeling. Maar Jenner, die Disney-schurkachtige energie leek uit te stralen, kwam swingend uit de internetjungle. Het is echt opmerkelijk hoe de Kardashians dit blijven doen (denk aan Balenciaga-ambassadrice Kim).

Kylie Jenner in roze bruidslook

Een jaar na die socialmediastorm trapte Jenner de Parijse coutureweek opnieuw af met een knaller. Op de eerste rij bij Schiaparelli – want wie houdt er niet van een comeback? – serveerde de 26-jarige miljardair een look die de tongen opnieuw losmaakte. In plaats van die leeuwenmanen – die eigenlijk gemaakt waren van schuim en hars en de glorie van de natuur moesten vieren – droeg Kylie Jenner nu een roze, met kristallen bezaaide korsetjurk die deed denken aan een bruidslook.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het is een formule die we in Parijs goed kennen. Terwijl stylisten Alexandra en Mackenzie Grandquist zich toeleggen op het vinden van street-inflected looks, van Alaïa tot Margiela, wint in Parijs de ouderwetse glamour elke keer. Jenners laatste couture-optreden was tijdens de Valentino-show in januari, waar ze een zwarte jurk droeg met een zwarte boa met veren, een Risky Business-achtige zonnebril en haar dochter Stormi als accessoires. Daarvoor won ze John Galliano’s Pont Alexandre III-spektakel met een wespentaille die de modellen op de catwalk probeerden na te bootsen. De roze bruidslook van Schiaparelli – inclusief sluier – is slechts de volgende stap in de altijd impactvolle couturereis van Kylie Jenner.

Jenner tijdens coutureweek lente/zomer 2025
©Enzo Poly
Kylie Jenner draagt een roze bruidslook naar de show van Schiaparelli
©Enzo Poly

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.