lady-gaga-omarmt-de-transformers-stijl-in-een-bijzondere-jurk-gemaakt-van-auto-onderdelen-299541
©Getty Images

Lady Gaga heeft zichzelf vorige week misschien wel overtroffen. Tijdens de wereldpremière van haar concertfilm Gaga Chromatica Ball eerde de zangeres haar album uit 2020 door terug te keren naar de avant-gardistische stijl die haar op de kaart zette. Maar zelfs voor de consequent over-de-top geklede zangeres was deze look uitzonderlijk. Lady Gaga verscheen namelijk in een bijzondere jurk gemaakt van auto-onderdelen.

De futuristische jurk van Lady Gaga

Lady Gaga’s jurk van auto-onderdelen is wit met één schouder, heeft een lengte tot op de vloer en is doorzeefd met zeilringen. Over de jurk droeg de superster een harnasachtig item waardoor ze eruit zag als een Transformers-personage. Het stuk, gemaakt van auto-onderdelen en stalen staven, leek eerder thuis te horen in een John Chamberlain-show dan aan het lijf van een persoon. Maar is dat tenslotte niet typisch Gaga?

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De futuristische look werd gecreëerd door de in Berlijn gevestigde Argentijnse ontwerper Selva Huygens onder zijn gelijknamige label Selva, en gestyled door Nicola Formichetti. Het ontwerp maakt deel uit van Huygens zogeheten [BFAM]-serie (Brutalist Functional Art Movement).

Een ware kameleon

Terugkerend naar haar liefde voor een gevaarlijk hoge hak, droeg Mother Monster een paar wankelende witte platforms bij de gewaagde outfit. De zangeres koos voor een opvallende beautylook bij haar innovatieve ensemble: gebleekte wenkbrauwen en een zwarte micro fringe. En wat Lady Gaga te zeggen had over haar look? “Op de rode loper zei ik dat het een auto-onderdeel was. Ze vroegen wat voor soort en ik zei dat ik het niet weet, ik ben geen monteur”, schreef ze op Instagram. Eerlijk is eerlijk!

Lady Gaga op de premiere van haar Chromatica Ball documentaire
©Getty Images
Kunstwerk gemaakt van oude auto-onderdelen
©Getty Images
Lacma Sweet William (1962) door John Chamberlain

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.