margot-robbie-ruilt-barbiecore-in-voor-een-strakke-zwarte-jurk-bij-de-governors-awards-281665
©ANP

Vorig jaar werd de modewereld overheerst door alles wat roze is, grotendeels te danken aan de film Barbie. Vooral Margot Robbie, die de hoofdrol speelde in de film, werd de ultieme ambassadrice voor deze stijl. Ze schitterde voortdurend op de rode loper in outfits geïnspireerd op Barbie. Daarmee ging ze zelfs zo ver, dat ze de recente Golden Globes bijwoonde in een opvallende roze Armani Privé-jurk versierd met pailletten, gecombineerd met een bijpassende roze tulen stola. Al lijkt het er nu op dat Margot Robbie Barbiecore voorgoed achter zich laat, aangezien haar nieuwste look bij de Governors Awards 2024 een meer traditionele, chique esthetiek omarmt.

Margot Robbie bij de Governors Awards 2024

Dinsdagavond was Margot Robbie – samen met onder anderen Florence Pugh, Emma Stone en Lily Gladstone – aanwezig bij de uitreiking van de Governors Awards 2024. Daar verblijdde ze het publiek met een glamoureus, volledig zwart ensemble. De actrice droeg een gestroomlijnde zwarte jurk van Celine die tot de grond reikte met gewaagde cut-outs en met kristallen bezette schouderbandjes. Margot behield een tijdloze elegantie met haar keuze van vintage diamanten watervaloorbellen van Fred Leighton uit de jaren vijftig.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Na een overweldigende verzadiging van alles wat roze is – waar natuurlijk talloze merken op inspeelden – is de vermoeidheid rondom de Barbiecore-esthetiek reëel. Gelukkig heeft Margot haar gevoel voor mode nu afgestemd op het heersende sentiment. Het is spannend om te zien welke niet-roze looks ze nog meer in petto heeft tijdens het awardseizoen.

Margot Robbie bij de Governors Awards 2024
©Getty Images
Margot Robbie bij de Governors Awards 2024
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.