hier-wil-je-heen-deze-drie-modemerken-organiseren-pop-upevents-tijdens-pride-amsterdam-218435
©Ninamounah - Spring/Summer 2022 The Fertile Photo: @nikolalamburov AD: @ferdisibbel Hair: @latoyavelberg Make Up: @davidkoppelaar Talent: @nicoleatieno @smcmodelmanagement Talent: @martijnfaaij @elvismodels Produced by: @leluecollectif

Ja, modeweken zijn leuk. Maar mode is pas echt geweldig als het een doel heeft. De merken Ninamounah, Clothes for Progress en Dylan Westerweel know what’s up. Hun doelen? Gendergelijkheid, inclusie en de viering van queer-schoonheid. Speciaal voor Pride Amsterdam organiseren ze pop-upevents.

Pop-upevents tijdens Pride Amsterdam

Ninamounah

Ninamounah heeft aanstaande vrijdag 5 augustus een speciaal project: voor het eerst organiseert het Amsterdamse label een pop-upstore in hartje Amsterdam. Tijdens de pop-up laten ze een gecureerde collectie zien van unieke items uit hun archief die draaien om queer intimacy. Verder staat het evenement volledig in het teken van sex-positiviteit, gelijkheid en acceptatie. Als bezoeker kun je ervoor kiezen te doneren aan Pride Amsterdam en Hivos, een organisatie die opkomt voor gelijkheid en strijdt tegen machtsmisbruik.

Ninamounah pop-upstore, Reestraat 22, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ninamounah (@ninamounah)

Clothes for Progress 

Clothes for Progress presenteert samen met de Nederlandse illustrator en auteur Mylo Freeman How Many Years in gallerij A Flag. Dit is een collectie protestvlaggen en bandana’s ter ondersteuning van Hivos en het Marsha P. Johnson Institute (VS). Een deel van de bandana’s is bedrukt met een citaat van activiste Marsha P. Johnson; Johnson was een prominent figuur in de Stonewall-opstand van 1969. Op de andere helft staat een origineel kunstwerk van Mylo Freeman, van een helende hand met een hart in het midden “dat de liefde verbeeldt die in ons allen zit”. “Beide werken herinneren ons eraan dat Pride een protest is“, zo luidt een toelichting. De pop-upstore is tot en met 7 augustus te bezoeken.

‘How Many Years’ in gallerij A Flag, Bellamyplein 28-3, Amsterdam

Dylan Westerweel

Tot slot brengt het veelbelovende modemerk Dylan Westerweel op donderdag 4 augustus een ode aan LGBTQIA+-schoonheid. Het nieuwe terras van de Mindspace-vestiging op de Dam wordt dan omgetoverd tot showlocatie. Daar presenteren modellen bijzondere stukken. “Tijdens de show krijgen bezoekers een kijkje backstage. Als gast zie je mijn partner Thijs van der Laan en mij de modellen aankleden als onderdeel van de show. Dit sluit naadloos aan bij het concept van mijn tweede collectie: Claude – Leven als een performance“, aldus Dylan Westerweel. De collectie is een liefdesbrief aan queer-schoonheid en onderzoekt het idee van queer-zijn. Het programma is als volgt: vanaf 18:00 uur welkomstcocktails, om 18:30 uur start de show en vanaf 19:30 uur is er een feest met dj en (nog meer) cocktails. Aanmelden kan hier.

Dylan Westerweel in Mindspace, Nieuwezijds Voorburgwal 162, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dylan Westerweel (@dylanwesterweel)