serena-williams-gaat-voor-goud-op-het-met-gala-2024-296520
©Getty Images

Op het Met Gala 2024 bewees Serena Williams opnieuw dat ze net zo sterk is op de beroemde Met-trappen als op de tennisbaan.

Serena Williams tijdens het Met Gala 2024

Door de jaren heen droeg de tennisster de eerste maandag in mei verschillende opvallende looks: van een dramatische ombré verencape en jumpsuit in 2021 tot de vloerlange zwarte jurk van vorig jaar. Deze keer werkte Williams samen met Balenciaga aan een jurk geïnspireerd op look 52 uit de 51e couturecollectie van het huis. Voor deze collectie, gepresenteerd in 2022, werd gewerkt met stukken uit de Balenciaga-archieven. Het creëren van de jurk was niet niks. Het atelier besteedde 150(!) uur aan het maken van het patroon en vervaardigde het couturestuk van 25 meter met goudfolie gelamineerde tafzijde uit Italië.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Het was echt een eer om met het getalenteerde Balenciaga-team samen te werken aan zo’n gedenkwaardig en glamoureus stuk”, vertelt Williams aan Vogue over de jurk, die een etherische sjerp heeft die een sleep vormt. “Deze jurk vertegenwoordigt een collectieve inspanning om iets buitengewoons te creëren. Ik ben enorm trots dat ik degene ben die het mag laten zien.”

Williams werd gestyled door Kesha McLeod en droeg zwarte handschoenen en gouden haaraccessoires. In overeenstemming met de dresscode The Garden of Time droeg ze een Audemars Piguet Royal Oak-horloge. “Ik hou ervan hoe de zandgouden kleur speelt met mijn jurk. Ook verandert de kleur afhankelijk van de hoek en het licht”, zegt ze.

Betekenisvol

Voor Williams, die een groot deel van haar volwassen leven belangrijke evenementen bijwoonde, heeft het Met Gala veel betekenis. “Het bijwonen van het Met Gala toen ik zwanger was van Olympia in 2017 en vorig jaar van Adira zal altijd een speciaal plekje in mijn hart innemen”, laat ze weten. “Door mijn zwangerschap te omarmen op de rode loper voelde ik me gesterkt en stralend. Dit terwijl ik de schoonheid van het moederschap deelde. Ik vind het ook geweldig dat mijn beide meisjes met mij naar het Met Gala zijn geweest!”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.