shakira-laat-haar-outfit-voor-zich-spreken-bij-de-coutureshow-van-viktor-rolf-260723
©Getty Images

Nu de coutureweek in Parijs vordert, stapelen het aantal spraakmakende celebritymomenten zich op. We spotten eerder al Cardi B in de waanzinnigste outfits, Philippine Leroy-Beaulieu die haar stijlvolle personage Sylvie Grateau overschaduwde in haar Schiaparelli-look en Caroline de Maigret die de show van Chanel opende. Wie ook de tongen flink losmaakte? Dat was ongetwijfeld Shakira toen ze arriveerde bij de presentatie van Viktor & Rolf.

Shakira bij show Viktor & Rolf

De Colombiaanse zangeres laat zich normaal gesproken niet vaak zien op de eerste rij, maar voor Viktor & Rolf maakte ze een uitzondering. Voordat ze plaatsnam naast Camila Cabello om de bijzondere show van het Nederlandse modeduo te aanschouwen, werd Shakira gefotografeerd in een wel heel sprekende look. Zo verscheen de zangeres in een witte mantel van Viktor & Rolf met studded randen, waarop de letters ‘N’ en ‘O’ als sculpturen waren aangebracht – en inderdaad het woord ‘NO’ vormden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een passende en zeer ironische keuze voor Shakira, die nogal een vervelend jaar achter de rug heeft. De zangeres ligt momenteel in scheiding met haar voormalige partner, voetballer Gerard Piqué. De voetballer zou ontrouw zijn geweest, waarover de zangeres een boekje opendeed in haar nummer BZRP music session #53, wat niet in goede aarde viel bij Piqué (google even ‘Shakira en Piqué’, mocht je benieuwd zijn naar alle drama).

Met haar outfit voor de coutureshow van Viktor & Rolf lijkt Shakira in ieder geval een duidelijke boodschap te hebben voor haar ex. Om haar look extra kracht bij te zetten, combineerde ze de statementjas met een paar gouden platformhakken van Aquazzura, een bijpassende metallic tas – tevens van Aquazzura – en een XL-zonnebril van Carrera.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Shakira arriveert bij de coutureshow van Viktor & Rolf in Parijs
©Getty Images

Bikini’s, statements en mannen op sleeptouw

Shakira’s look bleek slechts een voorproefje te zijn van wat ons te wachten stond bij de show van Viktor & Rolf. De presentatie opende met een bikini die door de vele strikken overduidelijk van de hand van het Nederlandse duo kwam. Er volgde meer badkleding die steeds meer surrealistische vormen aannam, van drie bikini’s die over elkaar leken te zweven (een techniek waarin het modehuis uitblinkt) tot badpakken met een enorme hoeveelheid strikken.

Vervolgens waren er andere signatures van Viktor & Rolf te zien, zoals looks met statements vergelijkbaar met die van Shakira (er kwamen onder meer teksten als ‘I wish you well‘ en ‘Dream on‘ voorbij). De bizarste couturecreaties waren echter toch wel de ‘mannen’ in pak die bevestigd waren aan de modellen terwijl ze over de catwalk liepen. De algehele show leek in het teken te staan van krachtige uitspraken, en een vastberaden state of mind te belichamen. Een boodschap waarvan we zeker weten dat Shakira ‘m goedkeurt.

Viktor & Rolf couture herfst/winter 2023
©Spotlight
Viktor & Rolf couture herfst/winter 2023
©Spotlight