van-romee-strijd-tot-daphne-groeneveld-nederlandse-modellen-stelen-de-show-tijdens-coutureweek-260427

De Parijse coutureweek is in volle gang, met de ene show nog spraakmakender dan de andere. Zo maakte Thom Browne zijn langverwachte couturedebuut, bracht Daniel Roseberry bij Schiaparelli een ode aan Yves Klein-blauw en kleurden de oevers van de Seine roze bij Chanel. Niet alleen de betoverende creaties vielen op; ook de modellen die ze droegen zorgden voor de nodige impact. Naast de Franse iconen (we noemen Caroline de Maigret en Inès de La Fressange) zijn het vooral de Nederlandse modellen die de show stelen tijdens coutureweek.

Nederlandse modellen tijdens coutureweek

Het was uiteraard te verwachten dat de grootste namen du moment – de Nederlandse modellen Felice Noordhoff, Jill Kortleve en Mila van Eeten – een verschijning zouden maken op de catwalk tijdens de coutureweek in Parijs. Gezichten die we niet zo snel hadden verwacht, zijn echter ook van de partij. Neem bijvoorbeeld Romee Strijd, die sinds de uitbreiding van haar gezin nog maar weinig modellenwerk doet en nu schitterde bij Fovari. Of Ymre Stiekema, die al in tijden geen show meer heeft gelopen en een gracieuze comeback maakte op de catwalk van ontwerper Celia Kritharioti.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het moge duidelijk zijn: ons kikkerlandje is uitstekend vertegenwoordigd tijdens deze Couture Fashion Week. Bekijk hieronder de catwalkmomenten van Nederlandse modellen bij shows, variërend van Chanel tot Iris van Herpen.

Felice Noordhoff bij Schiaparelli

In een van de surrealistische ontwerpen van Roseberry – een zwarte gedrapeerde off-shoulderjurk met uitsnijdingen gecombineerd met grote geel-rode oorbellen – betrad Felice Noordhoff de catwalk van Schiaparelli.

Felice Noordhoff is een van de Nederlandse modellen die liep tijdens coutureweek
©Getty Images
1/14
Native Share

Mila van Eeten bij Schiaparelli

Aanstormend modellentalent – en coverster van Vogue’s meinummer – Mila van Eeten verscheen ook bij Schiaparelli, gehuld in een zwarte minirok en een groot fonkelend lichaamsjuweel dat als top diende.

Mila van Eeten bij Schiaparelli
©Getty Images
2/14
Native Share

Daphne Groeneveld bij Iris van Herpen

De show van de Nederlandse ontwerper Iris van Herpen is vaste prik tijdens de coutureweek in Parijs. Deze keer werd haar wederom verbluffende presentatie afgesloten door topmodel Daphne Groeneveld, die in een hallucinerende zwart-witte creatie alle ogen op zich gericht wist te krijgen.

Daphne Groeneveld is een van de Nederlandse modellen die liep tijdens coutureweek
©Spotlight
3/14
Native Share

Mila van Eeten bij Dior

Enkele uren na de show van Schiaparelli bewandelde Mila opnieuw een couturecatwalk, deze keer die van Dior. Gehuld in een witte vloerlange godinnenjurk was het model de belichaming van het thema ‘ogenschijnlijke eenvoud’ van de show.

Mila van Eeten is een van de Nederlandse modellen die liep tijdens coutureweek
©Spotlight
4/14
Native Share

Romy Schonberger bij Natan

Na vorig jaar nog in Amsterdam te hebben geshowd, reisde het Belgische modehuis – en koningin Máxima’s favoriet – Natan af naar Parijs voor de presentatie van de nieuwe couturecollectie. Daar zagen we model Romy Schonberger maar liefst twee keer op de catwalk.

Romy Schonberger bij Natan
©Spotlight
5/14
Native Share

Vivian Hoorn bij Natan

Romy was niet het enige bekende Nederlandse gezicht op de catwalk; ook model, ondernemer en Vogue-columnist Vivian Hoorn maakt een verschijning bij Natan. Dat deed ze in een all-black look: een doorschijnende jurk met col en oversized mantel.

Vivian Hoorn bij Natan
©Spotlight
6/14
Native Share

Ymre Stiekema bij Celia Kritharioti

Na jaren keerde Ymre Stiekema weer terug op de catwalk, en wel bij het Griekse couturehuis Celia Kritharioti. We zagen Ymre in twee looks: een glinsterend rokkostuum en een zwarte avondjurk met goudkleurige details.

Ymre Stiekema is een van de Nederlandse modellen die liep tijdens coutureweek
©Spotlight
7/14
Native Share

Romee Strijd bij Fovari

Ook topmodel en voormalige Victoria’s Secret Angel Romee Strijd keerde terug op de catwalk voor coutureweek. De moeder van twee verscheen in een met kralen en kristallen bezette couturejurk met een rok van tule, een ontwerp van de Amerikaans-Syrische Yara Shoemaker van modehuis Fovari.

Romee Strijd bij Fovari
©Spotlight
8/14
Native Share

Jill Kortleve bij Chanel

Bij de show van Chanel is een optreden van de Nederlandse Jill Kortleve inmiddels een vast gegeven. Zo ook bij de couture herfst/winter 2023-presentatie van het Franse modehuis, waar Jill de roze stenen bewandelde in een double-breasted tweed jas.

Jill Kortleve bij Chanel
©Spotlight
9/14
Native Share

Felice Noordhoff bij Chanel

Niet veel later verscheen een ander vast gezicht van Chanel: Felice Noordhoff. Het Nederlandse supermodel droeg een doorschijnende blousejurk met ingebouwd korset met daaronder een zilveren fonkelende beha.

Felice Noordhoff is een van de Nederlandse modellen die liep tijdens coutureweek
©Spotlight
10/14
Native Share

Saskia de Brauw bij Balenciaga

Tijdens de coutureshow van Balenciaga zagen we bekende gezichten als Amber Valletta, Isabelle Huppert en Natasha Poly door de salon schrijden. Ook de Nederlandse Saskia de Brauw kwam voorbij, gekleed in een lichtroze couturecreatie met slierten en strik als ceintuur.

Saskia de Brauw bij Balenciaga
©Balenciaga
11/14
Native Share

Yasmin Wijnaldum bij Valentino

Wie we ook een tijdje niet op de catwalk hebben gezien, is Yasmin Wijnaldum. Het Nederlandse topmodel liep mee in de couture herfst/winter 2023-show van Valentino, die plaatsvond in Château de Chantilly.

Yasmin Wijnaldum is een van de Nederlandse modellen die liep tijdens coutureweek
©Valentino
12/14
Native Share

Julie Hoomans bij Valentino

Even later zagen we ook Julie Hoomans voorbijkomen in een waanzinnig glinsterende couturejurk en met enorme hangers in haar oren.

Julie Hoomans is een van de Nederlandse modellen die liep tijdens coutureweek
©Valentino
13/14
Native Share

Felice Noordhoff bij Valentino

Voor de derde keer in deze lijst. Ook was Felice te zien op de catwalk van Valentino’s dromerige modespektakel, gehuld in een rode avondjurk met daarover witte bloemen en fonkelende details geborduurd.

Felice Noordhoff bij Valentino
©Valentino
14/14
Native Share