chloe-girl-sienna-miller-geeft-ons-haar-beste-boho-moment-sinds-2006-tijdens-het-met-gala-296616
©Getty Images

“Niemand kent beter het spontane gevoel van It-ness dat hoort bij de op vrouwen gerichte Chloé-filosofie dan Chemena Kamali”, schreef Vogue’s Sarah Mower in haar recensie van de debuutcollectie van de pas benoemde creative director voor het huis. De groep it-girls op de eerste rij – die allemaal een identiek paar Kamali’s plateau sleehakken droegen – illustreerde haar punt. Onder de perfect gepedicuurde tenen die op die dag te zien waren, bevonden zich die van actrice Sienna Miller, een vrouw die synoniem staat voor boho-chic sinds ze in 2004 een riem met muntjes omdeed om Kings of Leon te zien spelen op de Pyramid Stage op Glastonbury. Dus wie beter dan Miller om de nieuwe Chloé-girl te spelen op het Met Gala 2024, op de spraakmakendste rode loper van het jaar?

Sienna Miller op Met Gala 2024 in boho-look

Miller beviel in december van haar tweede dochter, maar de slapeloze nachten hebben niets afgedaan aan haar talent om een sensationeel modemoment neer te zetten. (Hoe zeldzaam is een moeder die vijf maanden na de bevalling in een spinnenwebjurk naar een feestje gaat.) Miller slaagde er tijdens haar zwangerschap al in om hoofden te doen omdraaien op de rode loper. Dit deed ze in haar Schiaparelli-look tijdens Vogue World, waarin haar zwangere buik te zien was.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nu droeg ze een engelachtige witte kanten minidress met ruches aan de mouwen en een zwierige sleep naar het Met Gala 2024. De look maakte ze af met zwartleren enkelbandpumps met studs.

Chloé en Vogue-cover

Millers status als Chloé-girl dateert natuurlijk al van voor de viral modeshow. De kledingstukken van het huis vormden een belangrijk onderdeel van haar garderobe in de jaren negentig – toen haar hippie-geïnspireerde stijl elke collectie in de winkelstraat bepaalde. En ze houdt zich er nog steeds aan vast. Een paar zomers geleden werd ze gefotografeerd met een passend paar Chloé-laarzen die zeker sinds 2009 in haar kast staan.

Miller, die kort voor haar bevalling op de januari-cover van Vogue US verscheen, woont na een aantal jaren in New York weer in het Verenigd Koninkrijk. Hier is zij samen met haar 27-jarige vriend Oli Green, hun dochtertje en de 11-jarige Marlowe, Sienna’s dochter met haar voormalige partner Tom Sturridge. In haar uitgebreide gesprek met Vogue vertelde ze hoe ze er altijd van droomde om haar gezin uit te breiden, liefde te vinden met een jongere man en openhartig te blijven ondanks haar pijnlijke ontmoetingen met de roddelpers in het verleden. Zoals ze Chloe Schama van Vogue vertelde: “Je leeft je leven of voorzichtig of met risico’s.”

With the Chloé gang, from left: Greta Gerwig, Miller, Chemena Kamali, Emma Mackey and Zoe Saldana.
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.