ann-demeulemeester-benoemt-stefano-gallici-tot-nieuwe-creative-director-256461
©ANN DEMEULEMEESTER

Stefano Gallici is de nieuwe creative director van het modehuis Ann Demeulemeester. Dat maakt het label donderdag 1 juni bekend. Het nieuws komt na de plotselinge exit van ontwerper Ludovic de Saint Sernin, die slechts één seizoen bij het modelabel werkzaam was. Stefano Gallici onthult zijn eerste collectie voor het label met een show op 30 september tijdens Paris Fashion Week.

Stefano Gallici naar Ann Demeulemeester

Het label Ann Demeulemeester is onderdeel van de Antonioli Group, opgericht door Claudio Antonioli. In de aankondiging op de officiële Instagrampagina van het modelabel, stelt de topman het volgende over de nieuwe benoeming binnen het modelabel: “Stefano gaf onmiddellijk blijk van een sterke creativiteit en een duidelijke visie voor Ann Demeulemeester. Hij vertegenwoordigt het DNA van het merk met het oog op de toekomst.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zoals we al zeiden komt dit nieuws een week nadat bekend werd gemaakt dat ontwerper de Saint Sernin het modehuis na slechts zes maanden zou verlaten. Hoewel zijn eerste collectie voor Ann Demeulemeester al snel furore maakte onder it-girls, was de leiding van het modehuis klaarblijkelijk minder positief. Tot op heden hebben noch de Saint Sernin noch het modehuis een verklaring gegeven voor het vertrek van de ontwerper. Hij werd eind vorig jaar aangesteld als creative director, daarvoor werd het modelabel sinds 2020 geleid door een in-house designteam. Demeulemeester verliet haar gelijknamige label in 2013 en stelde zelf Sébastien Meunier voor als opvolger. Hij verliet het modehuis in 2020.

Wie is Stefano Gallici?

Stefano Gallici, geboren in 1996, studeerde aan het Istituto Universitario di Architettura in Venetië, zo stelt het modelabel in een Instagrambericht. De ontwerper begon zijn carrière als assistent-ontwerper van Haider Ackermann in Antwerpen en maakte in 2020 de overstap naar Ann Demeulemeester, waar hij werkte als ontwerper voor herenkleding. Hij voegde zich al in 2019 bij de Antonioli Group. “Bij de Antonioli Groep deed hij waardevolle ervaring op voordat hij in 2020 bij het prestigieuze Belgische modehuis in dienst trad, toen het merk door de groep werd overgenomen. Sindsdien speelde hij een sleutelrol in de ontwikkeling van het merk”, aldus Ann Demeulemeester op Instagram.

Wat we precies kunnen verwachten van deze nieuwe ontwerper is nog niet zeker, maar de kans is groot dat hij dichtbij de originele stijl en waardes van het merk zal blijven.