ultra-cool-merk-the-north-face-is-overal-en-celebrities-lopen-ermee-weg-230915
©Getty Images/ Gotham

Supreme, Junya Watanabe, MM6 Margiela, Brain Dead en meer recentelijk Gucci. Het Californische merk The North Face heeft steeds vaker collabs met grote merken. De laatste mode-uitspatting? Een paar hybride leren loafers in samenwerking met de Franse high-end schoenenmaker Paraboot. Helaas zijn er maar dertig van gemaakt en werden ze nooit op de markt gebracht.

Hoe dan ook, het ultra-coole merk is hot en vijftig jaar na de oprichting nog overal aanwezig. Verschillende celebrities zijn fan, onder wie Hailey Bieber, Emily Ratajkowski en Kendall Jenner.

The North Face wordt omarmd door celebrities

Net als het Franse buitensportmerk Salomon – opgericht in de Franse Alpen – heeft The North Face de modewereld veroverd, zonder ooit hun identiteit te verliezen. Het duurzame merk wil de productie van de kleding zó optimaliseren, dat er geen negatieve gevolgen voor mens en milieu ontstaan.

The North Face werd in 1966 – in de wijk North Beach in San Francisco – door wandelfanaten Douglas Tompkins en Susie Tompkins Buel bedacht. Het merk bouwde in enkele decennia een krachtig imago op: het label is niet meer uit het straatbeeld weg te denken, komt voorbij op de catwalk, wordt omarmd door de sterren en verschillende designers staan in de rij om samen te werken. Zie hieronder Hailey en Justin Bieber, Rianne van Rompaey, Jared Leto en Emily Ratajkowski in The North Face.

©Getty Images/Rachpoot/Bauer-Griffin

 

©Getty Images/Gilbert Carrasquillo

 

©Getty Images/Mega

 

©Getty Images/Gotham

 

Zelf een jas van The North Face? Dit zijn onze favorieten

The North Face Retro 1986 Mountain jas, € 375

 

The North Face 1996 Retro Nuptse gewatteerd donsjack, € 330

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.