timothee-chalamet-haalt-inspiratie-uit-een-reep-chocolade-voor-zijn-wonka-premierelook-278341
©Getty Images

Timothée Chalamet wil zichzelf onderscheiden als de Willy Wonka van de nieuwe generatie, en hoe kan dat beter door zich te kleden als een chocoladereep? Dat deed de acteur maandag tijdens de Wonka-première in Los Angeles, gekleed in een pak met krokodillenmotief dat wel heel veel lijkt op het snoepgoed uit de film.

Timothée Chalamet bij Wonka-première

Timothée Chalamet droeg voor de Wonka-première een custom donkerbruin pak met croc-effect van Tom Ford dat leek op een reep pure chocolade (en dan hebben we het over de versie met minstens tachtig procent cacao). De Oscargenomineerde verscheen in een gestroomlijnde single-breasted blazer gedragen over een zwarte col en een nauwsluitende, bijpassende broek, gecombineerd met zwarte leren laarzen (ook van Tom Ford).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Als ambassadeur van Cartier droeg de acteur enkele sieraden van het juwelenhuis in de vorm van een ring aan zijn wijsvinger, een Juste un Clou-ring aan zijn ringvinger en een Panthère de Cartier-armband met ingelegde diamanten om zijn pols. Allemaal goud natuurlijk, á la een van de gewilde Golden Ticket uit de film.

Subtiele knipoog

De acteur blijft grotendeels zijn eigen pad volgen als het gaat om stijl op de rode loper. Chalamet schuwt de populaire character dressing waar steeds meer sterren de voorkeur aan geven. In plaats daarvan blijft hij, met zijn chainmail tanktop, latex trenchcoat en zwart gestreept Alexander McQueen-pak, zijn films promoten als Timothée Chalamet, en niet als Willy Wonka.

Toch houdt Chalamet er niet van om naar zijn voorgangers te verwijzen, al doet hij dat met een subtiele knipoog. Zo droeg de acteur tijdens de Wonka-première in Londen een magenta fluwelen Tom Ford-pak dat leek te verwijzen naar een middenweg tussen Gene Wilders originele Willy Wonka uit 1971 en Johnny Depps vertolking uit 2005. Maar of Chalamet zijn look in LA nu wel of niet bewust heeft geïnspireerd op een chocoladereep, het blijft spannend om te zien hoe hij de grens tussen zijn persoonlijke stijl en zijn projecten opzoekt.

Timothée Chalamet tijdens de Wonka-première
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.