nicola-peltz-heeft-eindelijk-toegang-tot-victoria-beckhams-persoonlijke-noughties-garderobe-288137
©Getty Images

Victoria Beckham presenteert haar herfst/winter 2024-collectie deze vrijdag tijdens Paris Fashion Week. En dat betekent uiteraard dat ook Nicola en Brooklyn in de Franse hoofdstad zijn. Woensdag werd Nicola Peltz Beckham gespot in de stad, en wel in een kledingstuk dat ons heel bekend voorkomt. De schoondochter van mrs. Beckham draagt een bikerjack van de ontwerpster, die we allemaal nog kennen uit de jaren negentig.

Nicola Peltz in motorjack van Victoria Beckham

Nicola en Brooklyn werden hier en daar al gespot in Parijs met plastic tasjes, waarvan we alleen maar kunnen aannemen dat ze vol zitten met verwen-items voor Victoria Beckham. Victoria brak eerder deze week namelijk haar enkel, en schuifelt sindsdien door Parijs met gips om haar been. Uiteraard weigert ze om verstandige schoenen aan te doen. (We hebben het hier tenslotte over de persoon die zichzelf heeft verboden te glimlachen op foto’s uit “verantwoordelijkheid tegenover de modegemeenschap”.) Het hele gebeuren doet ons denken aan het WK in 2006, toen Victoria naar verluidt Saint Laurent-stiletto’s droeg – zelfs tijdens het zwemmen. Remember: een gebroken voet is tijdelijk, maar een eigen merk is voor altijd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar er was deze week nóg een nostalgische terugblik op de tijd dat Victoria nog beter bekend was als Posh Spice. Niemand minder dan Victoria’s schoondochter Nicola Peltz droeg namelijk hét wit-blauwe bikerjack uit de lente/zomer 2001-collectie van Dolce & Gabbana, dat eerst van Victoria Beckham was.

Terug naar de noughties

Hoewel Brooklyn en Nicola hun imago allang hebben afgestemd op die van zijn ouders – zie: de buzz cuts, Spice Girls-platforms, de bijpassende denim en leren trenchcoats – is dit misschien wel de eerste keer dat Nicola toegang heeft gekregen tot de persoonlijke garderobe van haar schoonmoeder uit de jaren negentig. Victoria Beckham droeg het specifieke jasje destijds met geruite jeans en getinte aviators om te zien hoe Manchester United in 2001 Premier League-kampioen werd.

Dat Victoria Nicola toestaat om in haar voetsporen te treden, is misschien wel het ultieme teken van goedkeuring. Een die zeker de geruchten in de roddelpers over mogelijke vetes tussen de twee de kop zal indrukken. Wie weet maakt Nicola deze week nog wel een verschijning op de catwalk. Iets wat na het zien van deze foto zeker weleens werkelijkheid zou kunnen worden.