de-nieuwe-obsessie-van-de-fashion-crowd-minibroekjes-met-een-panty-287825
©Getty Images

Je herinnert je vast nog wel de controversiële no pants-look, die medio 2023 ineens opdook. Nadat we tijdens fashion week verschillende celebs in een outfit zagen bestaande uit niet veel meer dan een onderbroek (en een top), lijkt nu een specifieke styling van de trend de looks van de fashion crowd over te nemen: minibroekjes met een panty. Het is niet alleen een succesformule voor een interessante look zonder met je billen (en benen) bloot te hoeven gaan, het blijkt ook de perfecte transitielook naar de lente.

Minibroekjes met een panty

Ik vroeg me bijna exact een jaar gelden af of de no pants-look, naast de catwalk, óók de straten zou overnemen. Hoewel dat nog een te ferme uitspraak is om op dit moment te bevestigen, zien we wel degelijk dat de look steeds vaker wordt gedragen. Echter: níet met blote benen, maar in combinatie met een panty. En dat is niet gek, aangezien die specifieke vorm van beenmode momenteel ook een eigen heropleving ondergaat.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Laten we beginnen bij het begin. Er zijn twee modehuizen die een grote invloed hebben gehad in het populair maken van de minibroekjes in combinatie met een panty: Bottega Veneta en Miu Miu. Matthieu Blazy en Miuccia Prada moeten beiden hebben gedacht dat het tijd werd voor een onthullende look, maar dan op een subtiele manier, door er een panty aan toe te voegen. Je maakt met het ultrakorte broekje namelijk zeker een statement, maar het is minder in your face door de toevoeging van dunne beenmode. Hierdoor wordt de look ook meteen een stuk draagbaarder.

De poster childs voor de look waren destijds Kendall Jenner, die in de lente/zomer 2023-campagne van Bottega Veneta verscheen in de outfit, en Emma Corrin, die de look niet alleen showde op de catwalk, maar hem ook droeg naar het filmfestival in Venetië.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Harry Lambert (@harry_lambert)

De no pants-look, maar dan draagbaar

Opvallende looks, dat is zeker. Hoewel ik me afvroeg of het een ‘eendagstrend’ betrof (zoals bij zoveel opvallende trends), lijkt de fashion crowd zich de look nu eigen te hebben gemaakt. Zo droeg Camille Charrière de outfit in de vorm van een matching chique grijze set – bijna een soort cheeky versie van de grijze kantoorlook – en verscheen Hailey Bieber in een onderbroek en een panty, met daarover een vloerlange jas voor een tikkeltje extra drama.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

Overigens gaat niet iedereen die de look omarmt voor een soort onderbroekenversie van een short; ik spot vooral heel korte broekjes, waardoor de trend wederom iets draagbaarder wordt (tenminste, voor de mensen die ‘iets minder bil’ draagbaar vinden). Zo zag ik de look een aantal keer voorbijkomen bij Leandra Medine Cohen: de ene keer draagt ze een kort broekje in combinatie met een zwarte kanten panty, om zo een all black look iets interessanter te maken, en de andere keer gaat ze voor een minibroekje in combinatie met een glitterpanty, voor een soort kerstfeestje. Pernille Teisbaek kiest op haar beurt voor een geruite short inclusief riem, die ze combineert met een chique zwarte coltrui.

De perfecte transitielook naar de lente

Ik kan dan ook concluderen dat deze outfitcombinatie veel minder heftig is dan ik initieel dacht toen ik voor het eerst hoorde van de no pants-look. Want in dit geval heb je dus wel degelijk pants aan, ook al zijn ze dan misschien heel kort. Ook is de hele look minder heftig, omdat je er een (donkere) panty onder draagt. Bovendien is dit een outfitcombinatie die perfect blijkt wanneer we op de sweet spot zitten qua temperatuur (lees: wanneer het eindelijk wat warmer begint te worden, maar het nog net te koud is voor blote benen). Dus wat je ook van deze trend vindt, één ding is zeker: dit voorjaar kunnen we de (lange) broek thuislaten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leandra Medine Cohen (@leandramcohen)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)