supermodellen-karen-elson-sasha-pivovarova-en-amanda-murphy-sieren-de-covers-van-vogues-party-issue-274760

It’s the party season! Vogue Nederland viert het aankomende feestseizoen met maar liefst vier covers, gesierd door drie supermodellen: Karen Elson, Sasha Pivovarova en Amanda Murphy. Voor Elson een extra bijzonder moment, aangezien dit haar vijftigste Vogue-cover is. We spraken het supermodel over haar indrukwekkende carrière: “Op mijn veertiende zag ik foto’s van Kate Moss, Linda Evangelista, Shalom Harlow. Ik wist: dit wil ik ook.” Dit en nog veel meer vind je in Vogue december 2023.

Karen, Sasha en Amanda

Karen Elson. Sasha Pivovarova. Amanda Murphy. Drie supermodellen die behoorden tot de grootste namen binnen de mode-industrie van de jaren negentig en zeroes, en nu nog altijd aan de top van hun kunnen zitten. Voor Vogue’s decembernummer stonden ze voor de lens van fotograaf Agata Serge. Het resulteerde in vier covers en de 27 pagina’s tellende modeserie The Golden Age, waarin Elson, Pivovarova en Murphy bewijzen dat schoonheid van alle (leef)tijden is in sophisticated jurken en bold blazers.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Elson tikt met deze Vogue Nederland-cover vijftig Vogue-covers in totaal aan. Een betere reden om met haar in gesprek te gaan is er niet. In ons interview met het supermodel – dat voor de lens van grootheden als Helmut Newton, Peter Lindbergh, Mario Testino en Steven Meisel stond, ontelbare shows liep en daarnaast ook nog singer-songwriter is – vertelt ze over haar jeugd en gevecht naar de modetop. “Ik ben geen nepo baby. Niemand opende deuren voor me, ik moest ze zelf intrappen”, aldus Elson.

Verder in Vogue december 2023

Een decennialange carrière als model is inmiddels geen uitzondering meer. Zo vierde de inclusie van oudere vrouwen dit jaar hoogtij. Denk aan de originele supers, zoals Naomi Campbell die talloze shows liep, Linda Evangelista die een comeback maakte en twee Vogue-covers sierde, en modellen als Eva Herzigová, Helena Christensen en Kristen McMenamy die ook weer fashion weeks draaiden. Kortom: oud is goud. Maar of het daadwerkelijk bijdraagt aan vooruitgang, een inclusievere kijk op wat schoonheid is? Dat zochten we voor je uit. 

Verder in dit nummer vind je natuurlijk alles om de feestdagen sprankelend door te komen. Van all things goud en zilver tot flitsende partyjurken en bijpassende dancing shoes. Een glansrol is weggelegd voor sieraden. High-end juwelen die rijkelijk versierd zijn met diamanten, onyx en smaragden, in witgoud en platina – om jezelf mee vol te hangen dit feestseizoen. Happy holidays!

Het nieuwe decembernummer van Vogue Nederland met Karen Elson, Sasha Pivovarova en Amanda Murphy ligt vanaf 16 november in de winkel en is hier online te bestellen.

Vogue december 2023 met Karen Elson
©Agata Serge, Vogue Nederland, december 2023
1/4
Native Share
Vogue december 2023 met Sasha Pivovarova
©Agata Serge, Vogue Nederland, december 2023
2/4
Native Share
Vogue december 2023 met Amanda Murphy
©Agata Serge, Vogue Nederland, december 2023
3/4
Native Share
Cover van Vogue Nederland met Sasha Pivovarova, Karen Elson en Amanda Murphy
©Agata Serge, Vogue Nederland, december 2023
4/4
Native Share