meghan-markles-laatste-looks-weerspiegelen-de-koninklijke-stylinglessen-die-ze-in-londen-leerde-274729
©Chris Jackson/Getty Images

Meghan Markle mag dan niet langer een werkende royal zijn, maar haar twee laatste looks laten zien dat ze de etiquette wat betreft styling van haar tijd in Kensington Palace nog niet vergeten is.

Styling Meghan Markle volgens royal etiquette

In de aanloop naar de Britse Remembrance Day en Veteran’s Day brachten Meghan Markle en prins Harry een bezoek aan San Diego, waar ze verschillende ontmoetingen hadden met militairen en veteranen. Tijdens een openingsevenement van de Navy Seal koos de hertogin voor een chique look die haar Suits-personage Rachel Zane waardig is, namelijk een zakelijk zwart maatpak van het Italiaanse modehuis Giorgio Armani.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Haar smokingjasje, genaamd de Mulberry, is gemaakt van prachtige fijne zijde en heeft een single-breasted kraag, één knoop die de taille omsluit en een gestroomlijnde revers. Ze droeg het met de bijpassende zijden palazzobroek, die een verlengend, licht uitlopend silhouet heeft en hoog in de taille zit. Markle staat bekend om haar tijdloze modekeuzes – ook al koos ze laatst nog voor een sportieve look. Toch is het geen verrassing dat ze de rest van het ensemble eenvoudig en klassiek hield met een zwarte top, zwarte stiletto’s, een paar diamanten oorbellen en een lage, glanzende paardenstaart.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Meghan Markle in zwart pak van Giorgio Armani
©Matt Sayles voor de Archewell Foundation

Diplomatiek en bedachtzaam

Meghan en Harry hadden dan wel een ontmoeting met veteranen in de VS, maar ze knipoogden naar de Britse strijdkrachten met hun rode klaprozen – een symbool van Remembrance Day – die op hun borst waren gespeld. Eerder op de dag, tijdens een bezoek aan Camp Pendleton, droeg Meghan ook een marineblauw vest met ronde hals van de Amerikaanse ontwerper Carolina Herrera, dat was versierd met delicate rode en zwarte klaproosapplicaties. Meghan Markle mag dan nu in Californië wonen, maar haar vest met klaprozen laat zien dat ze de koninklijke etiquette van diplomatieke en bedachtzame styling heeft voortgezet, door outfits te kiezen die doordrenkt zijn van symboliek.

Na de release van de Netflix-documentaire van het koppel en prins Harry’s controversiële memoires Spare verminderde Meghan haar publieke optredens dit jaar, totdat ze in september de Invictus Games bijwoonde. Ze leunde op een gepolijste, maar eenvoudige garderobe met op maat gemaakte kledingstukken. “Het voelt alsof Markle nijgt naar een ingetogen, stijlvolle manier van kleden waarbij haar kleding meer herkenbaar, gereserveerd en niet afleidend is (of lijkt te zijn). Wat op een bepaalde manier een doel lijkt te zijn dat veel verder gaat dan mode”, schreef Vogue-redacteur Elise Taylor in oktober. Deze twee outfits zijn zeker een bevestiging van die boodschap.

zwart wit beeld van Meghan Markle en prins Harry
©Matt Sayles voor de Archewell Foundation

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.