dit-is-vogues-talent-issue-met-rijzende-ster-malika-el-maslouhi-op-de-cover-279221

Vogue Nederland luidt het nieuwe jaar in met een januari/februari-nummer dat volledig gewijd is aan talent. Met een focus op de new kids on the block, die het creatieve landschap opschudden en de toekomst vormgeven. We deden een oproep aan aanstormend talent, om buiten de gebaande paden en vaste kringen te kijken en ruimte te bieden aan een nieuwe generatie makers. Vier individuen en een duo kregen de kans hun werk te publiceren. De resultaten daarvan – en nog veel meer – vind je in Vogue januari/februari 2024.

Vogue januari/februari 2024

Het is meer dan logisch dat de cover van een Talent Issue wordt gesierd door daadwerkelijk een nieuw talent. Meet de Italiaans-Marokkaanse Malika El Maslouhi, die als achttienjarige haar debuut maakte op de catwalk en sindsdien shows voor modehuizen als Chanel, Dior en Jacquemus loopt, talloze campagnes doet en nu op de cover van Vogue Nederland schittert nadat ze al de voorpagina van de Franse editie sierde. Fotograaf Lemmie van den Berg legde de rising star vast in een modeserie vol eigentijdse, simpele silhouetten in een kakelvers kleurenpalet.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nog meer nieuwe talenten? Zangeres en pianiste Karsu Dönmez en zanger Claude Kiambe, die op muzikaal vlak verschillen als dag en nacht, maar pratend over hun roots, familie en liefde voor eten steeds meer raakvlakken ontdekken. Naast de vele fresh faces in Vogue’s januari/februari 2024-nummer zien we ook bekende gezichten, onder meer dat van Nederlands model Marlijn Hoek. Na een tijdlang uit de running te zijn geweest, is het model terug in de modeserie Back with a vengeance. Houd Vogue.nl in de gaten voor een exclusief interview met Marlijn over haar moeilijke periode buiten de schijnwerpers.

Marlijn Hoek in Vogue januari/februari 2024
©Paul Bellaart, Vogue Nederland, januari/februari 2024
1/2
Native Share

Vogue Talent

Begin oktober deed Vogue een open call aan aanstormend talent om ruimte te bieden aan een nieuwe generatie makers. Er werden maar liefst 180 uitgedachte concepten ingestuurd. Daaruit werden vijf creatieve teams geselecteerd. Op een zonnige zondag in november kregen deze teams vier studio’s plus volledige productie- en stylingbegeleiding tot hun beschikking. “Jullie hebben negen uur de tijd om jullie concept te vertalen naar beeld”, sprak Vogue’s fashion director Linda Gümüs Gerritsen als aftrap. “Enjoy!

De gelukkigen? Fotograaf Nella Ngingo, stylist Faouziat Biera Faous, fotograaf Carlos Victimo, stylist Luna Michel en het duo Elisa Michelle (fotograaf) en Carli Bureynejad (stylist). Wat ze verbond: hun originaliteit en eigenheid. Alle makers hebben een verhaal te vertellen dat gehoord en gezien moet worden. Er schuilt een bepaalde mate van urgentie in hun werk, waar eveneens de kracht van storytelling in terug te zien is – de noodzaak nieuwe perspectieven te tonen. Ze zijn persoonlijk en maatschappelijk geëngageerd, kijken verder dan esthetiek, willen prikkelen, raken en beweging creëren. Lees hier meer over Vogue Talent, van de uitgewerkte concepten tot interviews met de makers.

Vogue Talent: Faouziat Biera Faous
©MARIA BODIL, Vogue Nederland, januari/februari 2024
2/2
Native Share

Stijlvol de winter door

Inspiratie alom – ook om de komende wintermaanden stijlvol door te komen. Of je dit seizoen nu graag op de piste staat, jezelf hult in warme maar modieuze breisels of de kou ontvlucht naar een zonnige bestemming als Californië, we got you covered. Denk aan chique wintersportoutfits (van dikke puffers tot Chanel-oorwarmers), daring denim en relaxte oversized looks voor optimaal comfort. Dit en nog veel meer vind je in Vogue’s januari/februari 2024-nummer, dat vanaf 21 december in de winkel ligt en hier online te bestellen is.

Voor meer stijlinspiratie volg je Vogue Nederland op TikTok. Nog meer volgtips nodig? Zoek op het platform dan naar content creators Yevgeniya Topyer-Krist (@yevtopyer), Dieu Comvalius (@prinsesdieu), Eleanor Dingemans (@thenameisely), Zeycan Baykal (@byzey), Georgina Bourdjanadze (@georgina.gigii), Talissa Benamou (@talissabenamou), Sarah Angius (@sarah_angius) en Charelle Schriek (@iamcharelleschriek).