vogues-oktobernummer-is-extra-dik-met-228-paginas-mode-en-vogue-man-special-267936
©Arran & Jules, Vogue Nederland, oktober 2023

Mocht je na het lezen van Vogue’s septembernummer met Nederlands supermodel Felice Noordhoff op de cover op zoek zijn naar nog meer mode voor het herfst/winterseizoen, dan hebben we goed nieuws. Ook voor de maand oktober voorziet Vogue je van de nodige stijlinspiratie voor het najaar van 2023. Het resultaat? Een extra dik nummer met 228 pagina’s aan fashion, pakkende interviews en de eerste grote Vogue Man Special: dit kun je verwachten van Vogue’s fonkelnieuwe oktobernummer.

Vogue oktober 2023

Het nieuwe modeseizoen is in full swing met de herfst/wintercollecties die in de schappen liggen en de bijbehorende campagnes vol topmodellen die onze feeds overnemen. In het oktobernummer van Vogue Nederland vind je pagina’s vol mode, van trends tot inspirerende modeseries. Denk bijvoorbeeld aan de modeshoot Wild Wild Best waarin topmodel Dilone de woestijn verovert in glanzend latex, glitterlegging en denim met cut-outs en diamanten. Of de serie City Goddess van fotografenduo Arran & Jules met oversized breisels, leren midirokken en de nodige dosis grunge.

Dilone in Vogue oktober 2023
©Matt Jones, Vogue Nederland, oktober 2023

Vogue Man Special

Daarnaast hebben we een 79 pagina’s tellende Vogue Man Special. Waarom een Vogue Man Special? “Omdat we er niet meer omheen kunnen: de mannenmode is bruisender dan ooit”, aldus Vogue’s fashion director Linda Gumus Gerritsen over de afgelopen mannenmodeweek die ze in januari bezocht. “Ik zag een kakofonie aan interessant geklede mensen, uitbundige shows en wilde afterparty’s. De mannenweek is geen slap aftreksel van de prêt-à-portershows van de vrouwen, maar een op zichzelf staande wereld met een eigen scene en vibe.”

Voor de special doken we in de mannenmodetrends, spraken we Patta-oprichters Edson Sabajo en Guillaume Schmidt en blikten we terug op het leven van mode-icoon Tom Ford. En op de cover? Daarvoor strikten we niemand minder dan Emily in Paris-ster Lucas Bravo, aka Gabriel, de knappe chef in de serie.

Lucas Bravo siert de cover van de eerste Vogue Man Special
©Coliena Rentmeester, Vogue Nederland, oktober 2023

De acteur, die zo nu en dan ook een verschijning op de catwalk maakt, schittert in een modeshoot die we met hem deden in New York. “Mannen hoeven zich niet te schamen om gevoelig te zijn of ‘in touch’ te zijn met zijn innerlijke vrouw, want we zijn beide: man én vrouw”, vertelt hij. En dat is precies wat we met deze Vogue Man Special willen uitdragen: “We willen natuurlijk mannen inspireren, maar zijn óók van mening dat vrouwen deze looks net zo begerenswaardig vinden”, aldus Linda.

Elise is here

Mode is niet de enige focus in dit nummer. Ook gingen we in gesprek met Undercover-ster Elise Schaap en fotografeerden haar in Londen. Hoewel ze in haar bijna twintig jaar durende carrière talloze succesrollen heeft gespeeld, is ze niet zo happig op interviews en het bespreken van haar privéleven. Journalist Liesbeth Rasker sprak de actrice speciaal voor Vogue over zaken die ze écht boeiend vindt, zoals privacy, de magische werking van een goede wandeling (“Ik kom daarna thuis als een ander mens”) en Ferry, de serie die vanaf 3 november op Netflix te zien is. “Entertainen, beroeren, dat wil ik. Het maakt me geen reet uit voor welk publiek dat is.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Fun fact: Elise wordt vaker dan eens verward met Vogue’s hoofdredacteur Yeliz. “Toen ik hoofdredacteur van Vogue Nederland werd, kreeg Elise felicitaties van vrienden: of ze nu ook al hoofdredacteur was geworden, want de duizendpoot is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het medialandschap met al haar projecten. Ik kreeg op mijn beurt appjes van vrienden die de serie Ferry aan het bingen waren – de prequel van Undercover – met screenshots van momenten dat ze daadwerkelijk dachten dat ik het was”, aldus Yeliz. Dat zette de twee vrouwen aan het denken: zouden ze van leven kunnen ruilen? Het antwoord daarop vind je in een speciale video die we maakten tijdens Amsterdam Fashion Week.

Dit en nog veel meer vind je in het nieuwe oktobernummer van Vogue Nederland, dat vanaf 21 september in de winkel ligt en hier online te bestellen is.

Elise Schaap in Vogue oktober 2023
©Marc de Groot, Vogue Nederland, oktober 2023