van-deze-y2k-tanktop-kunnen-celebs-deze-zomer-geen-genoeg-krijgen-263646
©Getty Images

Toen actrice en model Hunter Schafer een verschijning maakte in een witte tanktop bij Prada’s herfst/winter 2022-show, onderging het hele modelandschap van de ene op de andere dag een metamorfose. Sindsdien heeft de tanktop zijn plaats veroverd als onmisbaar item in de capsule wardrobe van elke stijlvolle vrouw. Een jaar later heeft dit bescheiden kledingstuk nog steeds zijn allure, maar de invloedrijkste ontwerpers van nu neigen naar versies die een nostalgischere sfeer oproepen. Er is één Y2K-tanktop die je wellicht overal op Instagram spot, gedragen door celebs als Emily Ratajkowski en Selena Gomez.

Y2K-tanktop

Deze week werd Emily Ratajkowski gespot in een witte tanktop van het label Vanna Youngstein. Geen standaard variant, maar eentje met de bedazzlede woorden ‘Cara Mia’ en twee decoratieve hartjes op de voorkant. Het model maakte haar look af met een olijfkleurige cargobroek van Adrian Cashmere met lage taille, een zwarte leren riem, een bruine Miu Miu-zonnebril, een zwart leren Gucci-baseballpet en een zwart paar Salomon XT-6 sportschoenen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Favoriet van celebs

Ratajkowski is echter niet de enige ster die deze noughties-tanktop draagt; zowel Selena Gomez als Addison Rae zijn deze zomer al gespot in de top met fonkelende kristallen. De eer voor het ontwerp gaat naar ontwerpster Vanna Youngstein, die afgelopen zomer een belangrijke rol speelde bij het nieuw leven inblazen van zogenoemde baby T-shirts met daarop een slogan, en wiens creaties regelmatig te zien zijn in de populaire HBO-serie Euphoria. Maddy (Alexa Demie), Cassie (Sydney Sweeney), Jules (Schafer) en Kat (Barbie Ferreira) zijn allemaal al eens gespot in een Vanna Youngstein-top.

Deze zomer is millenniummode nog steeds in volle gang met de revival van cargobroeken, sleehakken en baseballpetten. Neem een voorbeeld aan EmRata en combineer je Y2K-tanktop met andere op noughties-geïnspireerde items voor een maximale nostalgische look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vanna Youngstein🌹🍒 (@vannakitty)