zendaya-kiest-voor-een-old-hollywood-look-in-venetie-254411
©ANP

Zendaya is nooit bang om throwback-glamour te omarmen. Haar handelsmerk? Extravagant geconstrueerde, maar ingetogen jurken. De ster van Dune 2 en Challengers liet dit opnieuw zien tijdens een Bulgari-evenement in Venetië.

Zendaya in Venetië

De actrice droeg een zwarte jurk van Richard Quinn met een korset met een fluwelen textuur, een decolleté en een fishtail-onderkant. Het couturestuk doet denken aan wazige, zwart-witbeelden van Elizabeth Taylor of Dorothy Dandridge in hun hoogtijdagen. Zendaya, ster van de statementstukken, versterkte het drama door een flinke ketting van Bulgari met een kronkelend slangenontwerp te dragen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bulgari-ambassadeurs

De ster woonde het merkevenement bij met haar longtime stylist Law Roach aan haar zijde. Tijdens het evenement poseerde Zendaya ook met mede-ambassadeurs Anne Hathaway en Priyanka Chopra. Hathaway droeg een nauwsluitende jurk van Versace en een ketting met felroze juwelen. Chopra ging gekleed in een top en rok van Miss Sohee, die ze combineerde met een halsketting met gekleurde juwelen. Ook Blackpinks Lisa was bij het evenement aanwezig. De K-popster ging gekleed in een zwarte off-shoulderjurk met strik op de rug van Antonio Riva Milano. Lisa droeg de jurk met zilveren sieraden met groene juwelen, zoals de halsketting met peervormige diamanten.

Als een van de gezichten van Bulgari en, meer recentelijk, Louis Vuitton, laat Zendaya vol vertrouwen zien dat ze een modern mode-icoon is. En ook de andere ambassadeurs gaat het voor de wind op modegebied. Zo lanceerde Lisa begin dit jaar nog een eigen limited edition horloge met Bulgari en trad ze op tijdens Coachella in looks van onder meer Mugler. Hathaway is het gezicht van Versace en schitterde onlangs nog in de nieuwste campagne van Versace’s Icons-collectie. En Priyanka Chopra verrast ons met een nieuwe, uitbundige stijl op recente rode lopers. Zo droeg ze tijdens de première van haar nieuwe film Love Again een extravagante jurk met gigantische strik van Nina Ricci.

We kunnen niet wachten om te zien welke geweldige looks deze sterren de volgende keer dragen.

priyanka Chopra anne Hathaway zendaya venetie
©Pietro S. D’Aprano/Getty Images for Bulgari
Lisa blackpink Venetian bulgari
©Claudio Lavenia/Getty Images for Bulgari

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.