florence-pugh-is-de-heersende-koningin-van-de-transparante-jurk-237222

Waar Amal Clooney de koningin van de partyjurk is, zo is Florence Pugh dat van de transparante jurk. De actrice is een groot liefhebber van de zichtbare lingerietrend, en bewijst keer op keer dat ze niet bang is om huid te laten zien. Dat levert spraakmakende rodelopermomenten op, waarbij ‘Miss Flo’ vaker wel dan niet de show steelt – of dat nu in een volledig doorschijnende jurk is of in een kanten slipdress die eer doet aan de term boudoir-chic.

De koningin van de doorschijnende jurk

Met een van haar transparante looks wist Florence zelfs een #FreeTheNipple-beweging op Instagram te ontketenen. Tijdens Valentino’s magische coutureshow in Rome afgelopen zomer verscheen de actrice in een van de kenmerkende Pink PP-jurken van het modehuis. Een doorschijnende variant, weliswaar, waarin haar borsten zichtbaar waren. Nadat meerdere trollen online opmerkingen maakten over haar lichaam, gebruikte Pugh haar Barbiecore-moment als een les in body-shaming. “Het is verontrustend hoe vulgair sommige mannen kunnen zijn. Gelukkig ben ik in het reine gekomen met de kenmerken van mijn lichaam die mij, mij maken. Ik ben me volledig bewust van mijn borstomvang en ben er niet bang voor”, zei ze treffend.

De situatie zorgde er niet voor dat Pugh stopte met het dragen van doorschijnende jurken. Integendeel, ze droeg ze alleen maar vaker. Neem bijvoorbeeld haar andere showstopping Valentino-jurk, waarin ze een glorieus entree maakte op de première van haar film Don’t Worry Darling tijdens het filmfestival van Venetië. De volumineuze zwarte off-shouldercreatie met zilveren sparkles was wellicht een verwijzing naar het moment tijdens de Valentino-coutureshow, aangezien het ontwerp toen op de Spaanse trappen (lees: catwalk) gepresenteerd werd.

7 keer Florence Pugh in een transparante jurk

Omdat niemand een transparante jurk beter draagt dan Florence Pugh – en ook omdat ze vandaag haar 27ste verjaardag viert – verzamelden we een aantal van haar beste doorschijnende looks.

Florence Pugh draagt een zwarte jurk met pofmouwen
©Getty Images
1/7
Native Share
In een doorschijnende jurk met pofmouwen van Rodarte.
Florence Pugh in Barbiecore-look
©Getty Images
2/7
Native Share
Florence's beruchte doorschijnende Barbiecore-moment in Valentino.
Florence Pugh draagt transparante jurk naar Governors Awards
©Getty Images
3/7
Native Share
Pugh draagt een semi-transparante jurk van Victoria Beckham tijdens de Governors Awards.
Florence Pugh in boudoir-look
©Getty Images
4/7
Native Share
De belichaming van boudoir-chic in een creatie van Valentino.
Florence Pugh in transparante jurk van Valentino
©Getty Images
5/7
Native Share
Florence in Valentino op de rode loper van het filmfestival van Venetië.
Florence Pugh in een roze slipdress
©Getty Images
6/7
Native Share
In een roze kanten slipdress van Rodarte.
Florence Pugh tijdens een Tiffany & Co-event
©Getty Images
7/7
Native Share
Zwart kant en transparante handschoenen van Emilia Wickstead.