kate-middleton-draagt-haar-favoriete-winterjas-en-hij-is-nog-te-koop-232060
©WPA-pool/Getty Images

Kate Middleton staat erom bekend altijd koninklijk classy en elegant ergens te verschijnen. Sinds het overlijden van de Britse koningin Elizabeth in september dit jaar – en zij officieel de titel prinses van Wales draagt – is ook de stijl van prins William’s vrouw veranderd. Iets wat wél bleef: haar gewoonte om verschillende outfits opnieuw te dragen, oftewel recyclen. Deze modebewuste stylingtruc liet ze afgelopen donderdag ook weer zien tijdens haar bezoek aan Reading, de stad waar ze geboren is. Kate Middleton draagt haar favoriete winterjas, een camelkleurige wollen mantel van Max&Co., het jongere zusje van het welbekende Max Mara.

Kate Middleton draagt haar favoriete winterjas

De jas droeg de prinses van Wales een paar weken terug ook al bij een werkbezoek in Scarborough. Wat overigens het eerste gezamenlijke publieke uitstapje van de prinses en haar man prins William was na hun vakantie met de kinderen.

De Britse prinses was in Reading voor een bezoek aan het Oekraïense Reading Community Centre, een plek waar Oekraïense families bij elkaar komen voor een kop koffie, maar waar ook lessen worden gegeven aan kinderen uit het door oorlog getergde land. Terwijl de royal vroeger geregeld verschillende outfits droeg, lijkt ze nu steeds vaker favoriete looks uit haar koninklijke garderobe opnieuw te dragen.

De stijlvolle prinses combineerde haar mantel met een marineblauwe jurk met goudgele polkadots van LK Bennett (op dit moment in de sale, red.), een van Kate’s favoriete merken. De prinses doet hier overigens subtiel aan flagdressing, aangezien geel en blauw de kleuren zijn van de Oekraïense vlag. Haar look kan zomaar een politiek statement zijn.

Sterke boodschap

Het is niet de eerste keer dat ze met haar outfit steun betuigt aan Oekraïne. Eerder dit jaar droeg ze – tijdens een ontmoeting met de Oekraïense first lady Olena Zelenska – een blauwe kasjmier trui van Alexander McQueen met daarop een rond speldje van de Oekraïense vlag.

Hoewel we de afgelopen maanden subtiele aanpassingen in haar garderobe hebben gezien, waaronder een toename van vintage, is de basis van Kate’s garderobe hetzelfde gebleven: tijdloze stukken gecombineerd met doordachte items die een sterke boodschap overbrengen. Wij hopen dat ze dit nog zo lang mogelijk blijft doen.