5-nieuwe-nederlandse-modellen-om-in-de-gaten-te-houden-227083

De modemaand is officieel voorbij: tijd om de balans op te maken. Naast de vele spectaculaire momenten op de catwalk die viral gingen (van Paris Hilton bij Versace tot de opgespoten jurk van Bella Hadid bij Coperni), was het lente/zomer 2023-seizoen ook de broedplaats voor opkomend modellentalent – niet zelden van eigen bodem. Maak kennis met dé nieuwe Nederlandse modellen om in de gaten te houden.

Nieuwe Nederlandse modellen die je wilt kennen

Van nieuwkomers die vele runways domineerden tot exclusives die hun debuut maakten bij een enkel gerenommeerd modehuis: deze nieuwe Nederlandse modellen gaan we nog veel zien.

Bo Exters

Een Nederlands model dat dit seizoen overduidelijk haar big break had, is Bo Exters (Micha Models). Met haar witblonde lokken, gebleekte wenkbrauwen en strakke jukbeenderen is ze een edgy verschijning op iedere catwalk. Het aanstormende talent liep tijdens haar eerste seizoen voor J.W. Anderson, Burberry, Moschino, Blumarine, Cavalli, Versace, Ludovic de Saint Sernin, Hermès én Valentino. Vogue sprak eerder al met Bo over haar eerste fashion month, haar favoriete shows en de ultieme droomklus die bovenaan haar lijstje staat.

Bo Exters voor Versace
©Gorunway.com
1/5
Native Share

Annemary Aderibigbe

Nog een Dutch beauty die dit lente/zomer 2023-seizoen haar grote doorbraak beleefde is Annemarry Aderibigbe (MiLK Model Management). Het model trapte haar eerste catwalkseizoen af bij Brandon Maxwell, waarna maar liefst zestien (!) shows volgden. Van Tom Ford en Michael Kors in New York tot Saint Laurent en Ludovic de Saint Sernin tijdens Paris Fashion Week: Annemary did it all. Ook niet onbelangrijk: de 22-jarige heeft al de nodige shoots achter rug, waaronder een voor Vogue Scandinavia.

Annemary Aderibigbe voor Tom Ford
©Gorunway.com
2/5
Native Share

Roe Elema

“Een serene, melancholische schoonheid die een ware creatieve cross-over werd”, aldus modellenbureau Platform Agency over de Nederlandse Roe Elema. Zo is Roe niet alleen model, maar ook kunstenaar en interieurontwerper. Op Instagram krijgen we een idee van haar werk: van zelfgemaakte kasten tot abstracte olieverfschilderijen. Haar eerste successen als model? Een catwalkdebuut bij Rochas, Rokh én Dolce & Gabbana.

Roe Elema is een van de nieuwe Nederlandse modellen
©Gorunway.com
3/5
Native Share

Yadé Castelijn

Tijdens Paris Fashion Week maakte de Nederlandse Yadé Castelijn haar exclusieve debuut voor Loewe. We zagen het nieuwe gezicht van Phoebe Models in een van de keylooks van het modehuis: een broek en hoodie met ‘pixelprint’ die een gecomputeriseerde outfit nabootste. Een persoonlijke favoriet van creative director Jonathan Anderson waarover hij zelf zegt dat “deze vreemde illusie plotseling het patroon doorbreekt, zoals avatars uit de virtuele wereld die tot leven zijn gekomen”. Leuk detail: Yadé heeft acht jaar op Ibiza gewoond en spreekt vloeiend Spaans.

Yadé Castelijn voor Loewe
©Gorunway.com
4/5
Native Share

Nikkie Eissing

Nog een exclusief debuut: veelbelovend talent Nikkie Eissing (Micha Models) liep dit seizoen haar eerste show voor Valentino. Dat deed ze in een zwarte semi-doorschijnende midi-jurk met fonkelende details – een letterlijk schitterende look voor haar eerste verschijning op de catwalk. We gaan ongetwijfeld nog veel meer van haar zien.

Nikkie Eissing is een van de nieuwe Nederlandse modellen
©Gorunway.com
5/5
Native Share