ik-ben-1-60-meter-en-dankzij-deze-broekentrend-lijk-ik-optisch-langer-294861
©Edward Berthelot/Getty Images

Hoe lijk je optisch langer? Het is een (mode)vraag die elk seizoen terugkomt, tenminste in mijn geval, omdat ik maar 1.60 meter lang ben. Hoewel comfort een prioriteit blijft, zijn er genoeg tips om ervoor te zorgen dat je de illusie wekt dat je benen langer zijn. Als het om schoenen gaat zijn er talloze opties, van kitten heels tot loafers met hak en platforms. Maar als het om broeken gaat, is de zoektocht nét even wat lastiger. Gelukkig is er een trend die de oplossing biedt en je benen optisch langer doen lijken.

Optisch langer met een gestreepte broek

Wat prêt-à-porter betreft, werkt één optie altijd: de wide leg of flared pants met een streep (en in het bijzonder de krijtstreep). Hiermee creëer je een long legs-effect. Het werkt overigens ook met lange rokken. Een no go: ga niet voor stukken met horizontale lijnen, die hebben juist het tegenovergestelde effect.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Omdat de zomer in aantocht is, gaan we natuurlijk wel op zoek naar gestreepte broeken met een vrolijke tint. Wat dacht je bijvoorbeeld van de knallende kleur fuchsia of citroengeel, net zoals artist en influencer Sofia van Moser Leitão draagt. Of ga net als Lisa Aiken van Vogue US voor knalblauw. Laat je inspireren door verschillende voorbeelden hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blanca Miró Scrimieri (@blancamiro)

Lisa Aiken
©Edward Berthelot/Getty Images
©Christian Vierig/Getty Images
©Christian Vierig/Getty Images

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Frankie Shop (@thefrankieshop)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.