carolyn-bessette-kennedys-favoriete-nineties-item-is-terug-on-trend-de-maxirok-235956
©ANP

Het is inmiddels geen geheim meer dat de stijl van Caroline Bessette-Kennedy tot op de dag van vandaag invloed heeft op de modewereld. Maar hoewel het vaak haar tijdloze kledingstukken zijn die blijven resoneren met de stijlmakers van vandaag, is het dit keer een meer trendgevoelig item dat terugkeert in het straatbeeld: de maxirok. Hoewel de huidige populaire denim-variant van de lange rok vaak met een stoerdere stijl wordt geassocieerd, is Bessette-Kennedy het perfecte stijlicoon om bij af te kijken voor een chiquere rok-look. En dit is hoe.

Carolyn Bessette-Kennedy maxirok

We horen je al denken: was niet juist de micro-rok on-trend? Hoewel het item inderdaad viral ging en zelfs werd uitgeroepen tot een van de meest opvallende kledingstukken van 2022, is er een grote tegenbeweging die tegelijkertijd plaatsvindt. Cute, zo’n superkort minirokje, maar heel eerlijk: erg praktisch is het niet. Daarom geven veel modeliefhebbers de voorkeur aan een vloerlange maxirok – perfect voor een stijlvolle en tegelijkertijd warme look deze winter.

De ultieme manier om de maxirok te stylen à la Carolyn Bessette-Kennedy? Er zijn meerdere bekende rok-looks van het stijlicoon, maar er is er één die de kroon spant. Tijdens het jaarlijkse benefietgala in het Whitney Museum of American Art in New York in 1999, dat Carolyn samen met haar man JFK Jr. bijwoonde, droeg ze een aansluitende getailleerde zwarte maxirok gecombineerd met een witte katoenen blouse met opgestroopte mouwen. Een ultrasimpele maar chique maxirok-look die ideaal is voor de feestdagen – mocht je zelf nog inspiratie zoeken.

Maxirok-trend

Van New York tot Parijs en Londen: er was geen modeweek dit herfst/winter-seizoen waarin de maxirok geen rol speelde – van Sacai, waar meermaals een volumineuze zwarte rok voorbijkwam, tot Acne Studios, waar een aansluitend, high-waisted silhouet werd gespot. De meest chique maxirokken spotten we echter bij de show van Saint Laurent: gecombineerd met een blazer en hoge hakken werden vloeiende, vloerlange rokken gedragen door zowat alle modellen op de catwalk. Een soort 2022-versie van de klassieke maxirok van Carolyn Bessette, maar dan met een modern randje.

Saint Laurent maxirok
©Saint Laurent

Laat je inspireren door de stijl van Carolyn voor een chique maxirok-look deze winter. Hieronder vind je enkele exemplaren geselecteerd door de Vogue-redactie.

Mango maxirok

Mango maxirok
©Mango

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lange soepelvallende rok, € 29,99

Rohe Frames maxirok
©Róhe Frames

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groene rok van zijden, € 420

Vanilia maxirok

Vanilia maxirok
©de Bijenkorf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maxirok met elastische band, € 97,97