van-dropped-waist-looks-tot-a-touch-of-red-5-trends-van-new-york-fashion-week-lente-zomer-2024-268229

Het nieuwe modeseizoen is officieel afgetrapt met New York Fashion Week. Nu de eerste modeweek van deze fashion month erop zit hebben we (ook na het zien van Copenhagen Fashion Week) al een idee gekregen hoe het volgende lenteseizoen er op modegebied zal uitzien. Wat ons vooral opviel? Veel praktische ontwerpen die we gelijk willen aantrekken die, hoewel comfortabel, niets afdoen aan stijl. Dit zijn de 5 grootste trends van New York Fashion Week lente/zomer 2024.

Trends op New York Fashion Week lente/zomer 2024

De New York-look voor volgend lente/zomer-seizoen is er een met oude en bekende trends. Zo zet de transparant-trend zich nog even voort net zoals de lage taille. Maar, NYFW bewijst dat de dropped waist-look niet alleen bestemd is voor lage jeans en Y2K-looks, maar absoluut geschikt is voor een chique outfit. De jaren 60 en 70 lijken qua tijdperk de boventoon te voeren dit seizoen, waar we qua kleur worden opgevrolijkt door een hint van rood.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Transparant

Transparante stoffen en doorschijnende kledingstukken zijn nog steeds on trend – zo bleek opnieuw tijdens NYFW. Van doorschijnende rokken en jurken bij Michael Kors tot transparante looks bij Proenza Schouler en Helmut Lang. Ontwerpers speelden met lichte, luchtige stoffen zoals organza en tule om een delicaat effect te creëren. Deze trend benadrukt subtiliteit en verfijning en biedt talloze mogelijkheden voor gelaagdheid en styling.

Michael Kors lente/zomer 2024
©Spotlight
1/5
Native Share
Michael Kors lente/zomer2023

Dropped waist

De afgelopen maanden hebben we gezien dat low waisted-broeken en jeans een hele comeback maken. Nu wordt duidelijk dat de lage taille-trend niet alleen op een Y2K-manier tot uiting komt, maar ook op een meer geraffineerde en chique manier. Hoe dat eruit ziet? De dropped waist-trend zorgde ervoor dat de taille op of onder de heupen zat bij de meest stijlvolle looks op de catwalk tijdens NYFW. We spotten elegante jurken met een lage waist bij Khaite, net zoals bij Rachel Comey en Collina Strada.

Khaite lente/zomer 2024
©Spotlight
2/5
Native Share
Khaite lente/zomer 2024

Terug naar de 60’s en 70’s

De zoomen waren deze NYFW kort – heel kort. Met af en toe een vloerlange jurk er tussendoor, voerde korte rokken en broeken de boventoon op de catwalk. Het geeft een heuse jaren 60 en 70 vibe, maar wordt door een slimme stylingtruc modern gemaakt. Hoewel de onderkant van de outfits misschien kort is, combineren we het met oversized blazers, lange tops en wijde blouses voor een chic effect. Gespot bij zowat alle catwalks waaronder Tory Burch, Michael Kors en Ralph Lauren.

Tory Burch lente/zomer 2024
©Spotlight
3/5
Native Share
Tory Burch lente/zomer 2024

Be real

De trend van ruimvallende, comfortabele silhouetten zette zich voort tijdens deze editie van New York Fashion Week. Designers gaven de voorkeur aan ontwerpen gemaakt van praktisch katoen, licht wol en nylon in praktische ontwerpen als wijde broeken, oversized blazers en maxi-jurken. Deze relaxte stijl biedt zowel comfort als stijl, en benadrukt dat kleding vooral draagbaar moet zijn. Want als er iets is dat New Yorkse mode laat zien is dat kleding vooral over realness moet gaan die praktisch en chic is.

Tibi lente/zomer 2024
©Spotlight
4/5
Native Share
Tibi lente/zomer 2024

A touch of red

Weet je nog dat we eerder schreven over de ‘tomato girl summer aesthetic’? De rood-trend lijkt hier om te blijven want bij bijna iedere show werd er een vleugje van de sprekende tint toegevoegd aan de collectie. Proenza Schouler toonde een volledige look in het rood, en merken als  Khaite, Tibi en Peter Do’s eerste collectie bij Helmut Lang maakten enkele ontwerpen in de tint, zoals schoenen, volumineuze tops en jurken. Als één ding zeker is, dan is het wel dat deze kleurtrend ook komend seizoen nog steeds aanwezig zal zijn.

Proenza Schouler lente/zomer 24
©Spotlight
5/5
Native Share
Proenza Schouler lente/zomer 2024