de-6-opvallendste-shows-van-new-york-fashion-week-lente-zomer-2024-268068

New York Fashion Week is officieel ten einde gekomen. Maar met de eerste fashion week achter ons is fashion month nu afgetrapt. Voordat we doorreizen naar Londen, Milaan en Parijs, blikken we terug op de modeweek in de Big Apple. Hoe die eruitzag? Het was een week vol bijzondere shows en collecties die – naast dat ze het modebeeld van het lenteseizoen in 2024 meebepalen – vooral draagbaar, praktisch en real zijn. Net zoals de stad zelf. Dit waren – in willekeurige volgorde – de hoogtepunten van New York Fashion Week lente/zomer 2024.

New York Fashion Week lente/zomer 2024: de hoogtepunten

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Helmut Lang

De show waar de mode-industrie ongetwijfeld het meest naar uitkeek, was Peter Do’s debuut bij het modelabel Helmut Lang. De eerste collectie sinds Do begin dit jaar aantrad als creative director, markeert tevens de terugkeer van Helmut Lang naar de New Yorkse modeweek sinds bijna twintig jaar. Het resultaat was een show vol emotie en persoonlijke referenties van de ontwerper, en een collectie die de moderne stijl van Do combineert met het erfgoed van Lang. Een show die absoluut de modegeschiedenis ingaat.

Helmut Lang lente/zomer 2024 collectie
©Spotlight
1/6
Native Share

Khaite

Nog een show waar de modewereld ieder seizoen reikhalzend naar uitkijkt is de show van Khaite. Het New Yorkse modelabel weet keer op keer een waar modespektakel neer te zetten – en dat was ook dit seizoen het geval. In een enorme, pikdonkere hal in de Park Avenue Armory, werd het modeseizoen van lente/zomer 2024 getoond. Modellen liepen onder bewegende lichtstralen door de ruimte, met krachtige looks bestaande uit wijde leren jassen en lange jurken. Er werd de hele week nog door aanwezigen gesproken over de indruk die de show én de collectie op hen had gemaakt.

Khaite SS24
©Spotlight
2/6
Native Share

COS

Ons favoriete high-street merk maakte deze NFYW een verschijning. Het is de tweede keer dat COS tijdens de New Yorkse modeweek een collectie toont, dit keer bij zonsondergang in een enorme loods langs de Hudson River. De herfst/winter 2023-collectie toonde een balans in contrast door vernieuwde variaties van klassieke COS-silhouetten. Het geheel was tijdloos maar tegelijkertijd modern – van scherpe tailoring met een twist en oversized knitwear tot vloerlange jurken met flowy accenten en veel layering inspiratie voor de herfst. Het goede nieuws: sommige stukken uit de collectie zijn nu al verkrijgbaar en de rest volgt in oktober.

COS herfst/winter 2023
©Spotlight
3/6
Native Share

Ralph Lauren

Een New Yorks mode-icoon keerde dit seizoen na drie jaar afwezigheid terug naar NYC. Ralph Lauren toonde een Americana-meets-glamour collectie op een dromerige locatie, met icoon Christy Turlington die meeliep in de show. Ook de front row was volledig met beroemdheden bezaaid: van Jennifer Lopez, Julianne Moore en Diane Keaton tot Amanda Seyfried en Sofia Richie. Op zijn zachtst gezegd een memorabel moment tijdens NYFW dit seizoen.

Ralph Lauren lente/zomer 2024
©Ralph Lauren
4/6
Native Share

Tory Burch

Tory Burch toonde een van de meest positief verrassende collecties deze modeweek. De ontwerper nam het concept ‘effortless‘ onder de loep en zocht uit wat dat nu echt betekent in de modewereld anno nu. De term wordt zoveel gebruikt dat de betekenis ervan soms leeg kan lijken. “In een chaotische wereld hebben we nagedacht over wat effortless nu betekent”, stelde Burch in de shownotes. Haar conclusie van wat effortless mode is? “Kleding die ruimte vrijmaakt in je hoofd.” Getoond in het prachtige American Museum of Natural History, werd duidelijk dat dit gestroomlijnde ontwerpen zijn in de vorm van fitted blazers, praktische pantalons en fantastische (en praktische!) schoenen.

Tory Burch lente/zomer 2024
©Spotlight
5/6
Native Share

Michael Kors Collection

Een van de klassiekers tijdens NYFW die nooit teleurstelt is de show van Michael Kors. Met een iconische NYC-backdrop met uitzicht over de skyline van Manhattan toonde de ontwerper zijn kenmerkende NYC-glamour stijl, maar dit keer op een praktische en meer casual manier. Supermodellen Irina Shayk, Ashley Graham en de Nederlandse Imaan Hammam belichaamden de ongedwongen en tegelijk chique look voor het lente/zomer 2024-seizoen. Een stijl die de ontwerper barefoot glamour noemde.

Michael Kors SS24
©Spotlight
6/6
Native Share