de-fijnste-strandtenten-van-nederland-bij-deze-5-parels-wil-je-zijn-deze-zomer-210381
©Cynthia van Dijke

Voor de fijnste strandtenten kun je gewoon in Nederland blijven: onze kust is namelijk de ultieme plek voor die heerlijke ‘beach-vibe‘. Echte hidden gems zijn lastig te vinden in Nederland, toch zijn deze vijf parels (nog) niet ontdekt door de grote massa. Doe er je voordeel mee.

Manii Beach
©Cynthia van Dijke

De 5 fijnste strandtenten van Nederland 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MANII BEACH (@maniibeach)

Manii Beach, Zandvoort

Het liefst houden we de hidden gems op het Zuidstrand van Zandvoort nog even hidden, maar de strandtenten waar je vanaf het einde van de boulevard nog een stuk voor over het strand moet lopen zijn té leuk om niet te noemen. Neem bijvoorbeeld Manii Beach. Deze super relaxte beachclub is dé plek om te zijn voor Asian food lovers. Je kunt er genieten van ontbijt, lunch en diner (vanaf mei), maar natuurlijk ook van een fijne kop koffie, een smoothie met sweets of cocktail met Asian bites. Oh, en Manii betekent in het Japans ’tussenin’…Manii zit tussen Bodhi Beach en Paal ’69 in. Heb je meteen nog twee leuke tips op Zandvoort’s South Beach te pakken.

Zuidstrand 2, Zandvoort. www.maniibeach.nl

Fosfor, Zandvoort

Ook op het Zuidstrand vind je beachbar Fosfor. Een ‘little beach hide away’, zoals ze het zelf noemen. De naam Fosfor komt van het Griekse woord phõsphorus, wat lightbeacon betekent. En dat slaat weer op het bijzondere fenomeen waarbij de zee in het donker oplicht door het groeiende plankton. Omdat Fosfor behoorlijk afgelegen ligt, kun je dit prachtige spektakel regelmatig aanschouwen vanuit de beachbar en het heerlijke terras op het strand.

Strandafgang Zuiderduin 7, Zandvoort. www.fosforzandvoort.com

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Pele (@pelesurfshack)

Pele Surf Shack, Hoek van Holland

The Shack is de eerste honderd procent plant based hangout in Nederland. Je moet even een beetje moeite doen om de strandtent te vinden, maar geloof ons; dat is het waard. En zoals gezegd: helemaal plantaardig, dus dat geldt ook voor de drankjes. Het menu wordt regelmatig aangepast en alle gerechten worden in house en met een heleboel liefde gemaakt.

Rechtestraat 24, Hoek van Holland. www.pelesurfshack.nl

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aan De Koot (@aandekoot)

Pop-up strandpodium Aan De Koot, Den Haag

Feestjes op het strand zijn toch de leukste. Bij pop-up strandtent Aan De Koot gaat de zon onder met de beste DJ’s en optredens. Naast dansen tot je er in het zand bij neervalt, kun je hier ook heerlijk eten, drinken en relaxen. De keuken is een liefdevolle buiging naar de Franse bistro. Bon appétit.

Strand Noord 1, Den Haag. www.aandekoot.nl

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door CLUB ZAND (@clubzand)

Club Zand, Castricum aan Zee

Ongedwongen, laidback en met de lekkerste cocktails bij de aparte cocktailbar. Zo kunnen we Club Zand het beste omschrijven. Hier kun jij optimaal genieten van een dagje chillen op de loungebanken of hangmatten. Extra fijn: het strand van Castricum is nog altijd een stuk rustiger dan die van Zandvoort, Bloemendaal of Scheveningen.

Zeeweg 70, Castricum aan Zee. www.clubzand.nl

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Loods Tien (@strandloodstien)

Loods Tien, Breskens

Klein, intiem en ongedwongen. Met uitzicht op de vuurtoren en skyline van Vlissingen. Een parel aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen, zeggen ze zelf. En daar zijn we het mee eens. Loods Tien is een heerlijke plek om een hele dag door te brengen op het strand of om even bij te komen na een lange strandwandeling over de brede en (vaak) rustige Zeeuwse stranden.

Nieuwesluisweg 50, Breskens. www.loodstien.nl