influencer-claire-rose-woont-in-de-grootste-wereldsteden-maar-achter-die-mooie-fotos-schuilt-ook-een-andere-kant-215657

Een stedentrip Londen, New York of Barcelona voor de boeg? De beste tips komen van ‘zij die al gingen en genoten’. In de rubriek Vogue en voyage verklappen vrouwen hun best bewaarde vakantiegeheimen en geven zij een kijkje in hun koffer. Influencer Claire Rose Cliteur barst van de tips, en dat is niet gek: voor haar werk reist ze regelmatig naar de grootste en mooiste steden ter wereld, waarvan ze er inmiddels meerdere haar thuis heeft mogen noemen. Wij spreken de Instagram-muze over haar internationale carrière, verhuizen naar het buitenland en plannen voor de toekomst.

“Ik ben ontzettend trots op mijn carrière en het leven dat ik voor mezelf heb gecreëerd, maar dat is niet altijd zo geweest. Vijf jaar geleden raakte ik door het continu reizen mezelf volledig kwijt. Nu ben ik happy as a clam. Ik zie mezelf niet meer terugkeren naar Nederland.”

Tips van Claire Rose

Wonen in het buitenland

“Ik krijg vaak de vraag van jonge meiden die ook in het buitenland willen wonen: ‘Hoe doe je dat toch?’ Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk. Ik zeg altijd: ‘koffers pakken en gewoon gaan’. Mijn man en ik zijn allebei avontuurlijk en houden ervan om uit onze comfortzone te stappen. Voor werk zijn we niet gebonden aan een locatie, dus we kunnen gaan en staan waar we willen.

We hebben altijd bewust voor grote steden gekozen. In New York of Londen bruist het. Ik woonde in Londen toen ik 17 jaar was en in New York toen ik 21 was. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik terug zou gaan. Londen is momenteel mijn thuis; mijn vaste plek, waar mijn spullen liggen en waar ik thuiskom. Maar eigenlijk voel ik me overal waar mijn man en hond zijn thuis. Dat klinkt heel cheesy, maar als ik bij hen ben, heb ik rust.

In New York kom ik nog regelmatig en naar Barcelona zal ik altijd blijven terugkeren; mijn ouders hebben daar al 27 jaar een pied-à-terre. Parijs is daarnaast de plek waar ik het meest kom – en ik denk toch wel mijn forever lievelingsstad.

Al die plekken zo kunnen opnoemen, is een droom die is uitgekomen. Toch benadruk ik altijd dat geluk in kleine dingen zit. Een avond uit met mijn man, een fijn diner met m’n ouders, dieren om me heen: daar word ik écht gelukkig van.”

De tekst gaat verder onder de foto.

©Claire Rose

Internationale carrière

“Natuurlijk besef ik dat ik zoveel kan reizen dankzij mijn werk. Mijn vader heeft me altijd geleerd onafhankelijk te zijn en van mijn hobby mijn werk te maken. Dat is gelukt en daar ben ik heel trots op. Mijn ouders hebben me altijd oneindig gesupport. Tijdens mijn jeugd herhaalden zij bepaalde zinnetjes bijna als een mantra. ‘Problemen zijn er om opgelost te worden, Claire’, ‘Geef je vertrouwen, dan krijg je vertrouwen’ en ‘Men lijdt het meest onder de angst die men vreest’. Ik hoor het mijn vader nog zeggen.

Daarnaast heb ik een sterk doorzettingsvermogen ontwikkeld. Ik heb een hoorachterstand, waardoor er als kind vaak tegen me werd gezegd dat ik iets niet kon bereiken. Daar kreeg ik zo’n vechtlust van. Ik denk dat ik me daardoor altijd voor de volle 200 procent inzet.

Dat betekent overigens niet dat mijn carrière makkelijk is geweest; achter die mooie foto’s schuilt ook een andere kant. Diezelfde drive zorgde er vijf jaar geleden voor dat ik veel te hard ging. Ik was bijna altijd op reis en aan het werk. Ik raakte mezelf volledig kwijt. Toen mijn haar uit begon te vallen en ik de raarste ziektes zoals de bof kreeg, wist ik dat ik ver over mijn grens was gegaan. Inmiddels zorg ik veel beter voor mezelf. Ik ga niet meer op elk persreisje dat me aangeboden wordt, maar denk eerst: hoe voel ik me? Een baan die niet 9 tot 5 is, is 24/7, zeg ik altijd. Je moet voor jezelf zorgen. Dat is een hele grote les geweest.

Inmiddels kan ik stellen dat ik goed in m’n vel zit. Natuurlijk kan ik mijn ouders of lieve vrienden in Nederland heel erg missen, maar via facetime ben je zo snel met elkaar verbonden.”

De tekst gaat verder onder de foto.

©Claire Rose

Toekomstplannen

“Waar ik over tien jaar sta? Ik weet het niet. Met mijn team voer ik momenteel veel gesprekken: waar gaan we naartoe? Zit ik nog lang op Instagram, of ga ik offline iets doen? Wellicht een eigen merk, waarbij ik zelf op de achtergrond treed? Of misschien wil ik op een gegeven moment iets heel anders gaan doen, zoals dieren helpen. Er staat ons nog zoveel te wachten.

Ik zie mezelf niet terugkeren naar Nederland. Althans, voorlopig niet. Ja, ik mis Bossche bollen en drop, maar wij vinden het in het buitenland op dit moment te fijn. Ik hoop dat ik mijn ouders, broer en zus ooit kan overhalen om naar ons toe te komen. Zij zijn tegelijkertijd de enige reden waarom we terug zouden keren naar Nederland. Familie betekent heel veel voor mij.”

Reistips

“Ik barst van de reistips. Vroeger hield ik ze allemaal bij in de notities op mijn telefoon, maar inmiddels heb ik uitgebreide gidsen gemaakt op Instagram. Ik werk ze iedere dag bij. Er is niks leuker dan een berichtje krijgen van een volger die dankzij mijn gidsen een onvergetelijke avond of stedentrip heeft gehad.

Al mijn tips vind je dus daar, maar speciaal voor Vogue verklap ik mijn ultieme favorieten in Parijs.

Om te beginnen een van mijn lievelingshotels: op een geweldige plek – op vijf minuten loopafstand van het Louvre – ligt Hotel Château Voltaire. Een stijlvolle, charmante en tegelijkertijd huiselijke plek.

Daarnaast is mijn go-to plek voor de beste vintage vondsten Gabrielle Geppert, een hidden gem in Jardin du Palais-Royal. Gabrielle, de eigenaresse, vertelt mij altijd geweldige verhalen over haar waanzinnige vintage collectie.

En tot slot is Galerie Patrick Seguin Paris, een kunstgalerij uit de jaren tachtig, een must visit. Soms hebben ze ook geweldige exhibities van Jean Nouvel. Tijdens een bezoek aan de Franse hoofdstad mag je deze zeker niet overslaan.”

Travel essentials

Skincare freak

“Ik ga nooit ergens heen zonder een Levi’s 501. Je kunt er zowel een dag- als avondlook mee creëren. Daarnaast behoren mijn earpods ook echt tot mijn travel essentials. Ik luister oneindig veel podcasts en boeken – tijdens het koken, uitlaten van de hond, boodschappen doen. Momenteel is dat het boek Glucose Revolution: the life-changing power of balancing your blood sugar van Jessie Inchauspe. Een aanrader.

Daarnaast ben ik een enorme skincare freak. Alle producten in mijn huidverzorgingsroutine zijn onmisbaar. Ik weiger om ook maar iets thuis te laten; het moet en zal mee, állemaal – desnoods in de koffer van mijn man.”

Travel essentials Claire Rose