deze-inspirerende-en-esthetische-reisboeken-en-cityguides-liggen-prachtig-op-jouw-salontafel-303720
©©HANS VAN BRAKEL, VOGUE LIVING – DE BOEKENKAST IN HET HUIS VAN SIERADENONTWERPER EN BEELDHOUWER BIBI VAN DER VELDEN IN PORTUGAL

Mooie reisboeken en cityguides laten je vanaf je luie stoel wegdromen naar een andere wereld. Sterker nog: wie wil er nog reizen, als je deze boeken thuis hebt liggen? Oké, dat is misschien wat overdreven, maar het is wel een feit dat deze mooie doch lijvige reisboeken en cityguides meestal wat te groot en zwaar zijn om mee te nemen in je koffer of handbagage. Daarbij kom je tegenwoordig met je telefoon ook een heel eind qua tips (understatement). Dus leg in plaats daarvan deze reisboeken en cityguides op je salontafel om te genieten van hun esthetische karakter, er af en toe in te bladeren en je te laten meeslepen naar verre oorden – of gewoon naar Amsterdam. (Dol op mooie boeken? Hier verzamelden we nog meer mooie koffietafelboeken die je interieur een boost geven.)

Mooie reisboeken en cityguides

Deze reisboeken en cityguides inspireren je bij het boeken van een volgende vakantie, geven praktische tips als je daadwerkelijk gaat of nemen je gewoon even mee op avontuur terwijl je nergens echt heen reist.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Assouline – Athens Riviera

De reisboeken en cityguides van Assouline zijn een league of their own. Niet voor niets zie je boeken uit deze reeks voorbijkomen in talloze beelden van inspirerende interieurs – ze zijn gewoonweg prachtig grafisch ontworpen en de covers maken elke salontafel Instragrammable. Er zijn Assouline-reisboeken van Ibiza en Marrakech tot Capri en meer. Deze gaat over de kust bij Athene. Er staan tips in voor de mooiste hotels en hipste nachtclubs, maar ook veel informatie over de historische stad. Griekse trip op de planning? Eerder maakten we ook deze hotspotlijst over Athene.

Reisboek over Athene, een van de inspirerende reisboeken
©de Bijenkorf

Assouline Athens Riviera, € 105

Louis Vuitton – Amsterdam

Louis Vuitton brengt regelmatige bijzondere reisboeken en cityguides uit. Onlangs werd een nieuw exemplaar gelanceerd over Amsterdam. Illustrator en graphic novelist Laurent Cilluffo, die ook werkt voor de New Yorker, maakte dit prachtige boek. Niet per se een praktisch reisboek; eerder een esthetisch en humoristisch portret van onze eigen hoofdstad. Louis Vuitton bracht overigens ook al deze cityguide uit over Amsterdam.

Reisboek over Amsterdam van Louis Vuitton
©Louis Vuitton

Louis Vuitton Travel Book Amsterdam, € 55,00

Vogue On Location

Vogue heeft zelf ook, in de lange historie, de mooiste locaties wereldwijd bezocht. In dit reisboek, dat echt een inspirerend koffietafelboek is, zijn de mooiste reisverhalen verzameld. Denk aan artikelen van bijvoorbeeld Truman Capote en Lee Miller, aangevuld met fotoshoots van Irving Penn, Henry Clarke, Helmut Newton, Arthur Elgort, Mario Testino, Peter Lindbergh en Annie Leibovitz. Van India tot Marokko en Bali: het is heerlijk wegdromen met Vogue On Location.

Vogue On Location mooie reisboeken
©Bol.com

Vogue On Location, € 49,35

Cereal City Guide – London 

Voor een stad als Londen is het soms niet bij te houden wat de nieuwste tips zijn; er komen constant nieuwe restaurants en hotels bij. (Lees hier onze tiplijsten voor sfeervolle restaurants en hotels in Londen.) Vandaar dat deze cityguide van Londen meer een inspirerend boek is. Of eigenlijk: een persoonlijke kijk op de stad, door Rich Stapleton en Rosa Park. Deze oprichters van Cereal, een magazine dat niet meer bestaat, weten precies waar je alle mooie musea, galerieën en andere leuke plekken vindt. Daarnaast staan er fotoreeksen, interviews en essays in.

London Cereal reisboeken en city guides
©Bol.com

Cereal City Guide: London, € 24,95

Assouline: Hamptons Private

Nog eentje dan, uit de serie van Assouline, omdat ze zo mooi zijn: deze editie gaat over de Hamptons, het wereldberoemde toevluchtsoord waar menig New Yorker graag de zomer doorbrengt. Of nou ja, de New Yorker met een flink budget. Deze wereld is namelijk een luxe oase voor the rich and famous en is dan ook een geliefde locatie voor menig film en serie. Ook Vogue Nederland schoot er onlangs een modeserie, en wel de huidige covershoot van het Summer of Love Issue met model Heather Kemesky en Nederlands choreograaf Imre van Opstal. Lees hier hoe die shoot tot stand kwam en bestel het nieuwe nummer hier.

Hamptons Assouline mooie reisboeken en cityguides
©de Bijenkorf

Assouline Hamptons Private, € 105

Op zoek naar meer reistips? Lees en bekijk hier onze lijst met hotspots in Marrakesh, reistips voor Hawaï, de mooiste stranden in Italië en de beste reisbestemmingen voor 2024.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.