lizzy-van-der-ligt-reisde-met-jagger-1-door-mexico-babyvriendelijke-bestemming-210672

Een reis door Mexico of weekendje Barcelona voor de boeg? De beste tips komen van ‘zij die al gingen en genoten’. In de rubriek Vogue en voyage verklappen vrouwen hun best bewaarde vakantiegeheimen en geven zij een kijkje in hun koffer. Stylist en influencer Lizzy van der Ligt deed in de ogen van vele moeders het onmogelijke: zij en vriend Yuki Kempees vlogen met hun éénjarige dochter Jagger naar het verre Mexico, waar ze een maand lang rondreisden.

“Ik wilde heel graag naar Mexico. Dan laten wij ons niet tegenhouden omdat we net ouders zijn geworden. Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt met een éénjarige, maar in de categorie ‘verre reizen’ is Mexico met een gezinnetje perfect.”

Tips Mexico

Baby on board

“Ja, natuurlijk moet je soms tot tien tellen met een kleintje erbij. Tijdens de vlucht bijvoorbeeld, die dan toch wel lang is. Maar over het algemeen was het heel relaxed. De rondreis ging goed en in restaurants kon ze altijd wel iets eten. ’s Avonds aten we heel vroeg zodat ze gewoon op tijd naar bed kon, of juist heel laat zodat ze in de buggy kon slapen.

Tegen jonge ouders zou ik willen zeggen: ga ervoor. Al moet je kind wel een makkelijke eter en slaper zijn. Daarin hebben we geluk met Jagger. Als jong gezin zulke herinneringen maken is echt geweldig. Een mooie sunset, blije baby, drankje erbij. Dat zijn de momenten waarop je jezelf even knijpt.”

©Lizzy van der Ligt

Tour de Yucatán

“Wij startten onze trip op Isla Holbox, waar we redelijk lang zijn gebleven om even te wennen en te relaxen. Daarna begon onze rondreis over het schiereiland Yucatán. We maakten een stop in Valladolid, Bacalar en Tulum.

Die laatste plek vonden wij, samen met Isla Holbox, de leukste. Daar willen we zeker nog een keer terugkomen, een volgende keer misschien met vrienden.

In Valladolid vind je één van de zeven wereldwonderen, Chichén-Itzá, dat een van de belangrijkste steden van de Maya’s was. Tip: ga met een gids. Die vertelt je alles wat je wilt weten, enorm indrukwekkend.

Bacalar vinden veel mensen het einde, maar dat hadden wij niet. Dat komt vooral omdat het aan een meer ligt. Alles grenst aan het water, ook de restaurantjes, en dat is met een baby toch iets minder fijn. Wij zaten de hele tijd op het puntje van onze stoel: ‘Als ze maar niet in het meer valt’. Maar als je op zoek bent naar een backpackersvibe, valt Bacalar gegarandeerd in de smaak.”

©Lizzy van der Ligt

Paradijselijke grotten

“Verspreid over heel Yucatán bevinden zich cenotes, grotten met kraakhelder water. Je ziet ze weleens op Instagram voorbij komen. Dan denk je: oh, geluksfoto, want het sterft daar vast van de toeristen. Maar dat valt ontzettend mee. Je hebt zoveel verschillende, dat het er nooit heel druk is. Een aanrader met kinderen; Jagger vond ze fantastisch. In Tulum heb je er eentje waar schildpadden zwemmen, die mag je zeker niet overslaan.”

©Lizzy van der Ligt

Favoriete adresjes

“We hebben de hele vakantie maar één keer meegemaakt dat we niet welkom waren met een baby. Dat was even zuur, maar verder kan ik wel stellen dat het een babyvriendelijke bestemming is. We hadden een paar favoriete adresjes.

Op Isla Holbox sliepen we bij Aldea Kuká, een soort grote boomhut. Het fijne aan die plek is dat het twee restaurants heeft waar je lekker eet en leuk zit. Heel fijn, vooral met een baby, dat je daar niet naar op zoek hoeft. Bij Casa Sandra zit een leuke beachclub, waar je op het strand kunt liggen en overheerlijke taco’s kunt eten. Jagger had ruimte genoeg om te spelen.

In Tulum waren Gitano en Hartwood onze favorieten voor een avondje uit. Natuurlijk namen we Jagger dan gewoon mee. De avond bij Gitano was onze lucky night, toen sliep ze de hele avond door terwijl wij cocktails dronken.”

©Lizzy van der Ligt

Travel essentials

Babybedje en de beste bikini

“Het meenemen van een campingbedje was de beste beslissing ooit, dus wat betreft travel essentials staat dat stipt bovenaan. Niet elk hotel kon ons een babybedje beloven, dus we moesten ook wel. Maar omdat we op verschillende plekken sliepen, leek ons de vertrouwdheid van hetzelfde bed fijn voor Jagger. En dat bleek ook het geval. Een tip voor alle ouders.

Daarnaast kon ik echt niet zonder m’n anti-muggenspray. Ik had wel zes bussen kunnen meenemen. Ook mijn aftersun van Dior was een lifesaver nadat ik een paar keer flink in de fik had gestaan.

Tot slot was mijn bikini van Alex Antwerp echt een aanwinst. Ze hebben de leukste kleuren en printjes, en drogen supersnel. Mocht je op bestemming een leuke willen kopen, ga dan langs bij Wai Acai in Tulum. Ik wilde daar álles hebben.”

©Lizzy van der Ligt