till-death-do-us-part-7-iconische-huwelijken-om-nooit-meer-te-vergeten-209378
©ANP

Opvallende huwelijken, jaloersmakende bruiloften, over-de-top trouwerijen en inmiddels weer verbroken verbintenissen. Iconische huwelijken om bij te lachen of janken en hoe dan ook nooit meer te vergeten. Een smakelijke Vogue-selectie.

Iconische huwelijken, van Mick en Bianca tot Justin en Hailey

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ivy Love Getty (@ivygetty)

Ivy Love Getty en Tobia Alexander Engel

Kunstenaar en model Ivy Love Getty, achterkleindochter van John Paul Getty en mede-erfgenaam van zijn oliefortuin, trouwde afgelopen november in San Francisco met fotograaf Tobias Alexander Engel. De ceremonie werd geleid door Nancy Pelosi, Speaker of the House of Representatives. Het leven van de knappe tortelduifjes bestond vooral uit watervliegtuigen en uitblazen op Capri. Een keer ging Tobias er bij zonsondergang op een knie. De verlovingsring met saffier leek op het exemplaar van prinses Diana.

De bruiloft startte met een knalfeest, thema: Barbarella, naar de scifi film uit 1968, waarvoor een hangar was omgebouwd tot nachtclub. Denk veel plastic ballen en dj Mark Ronson, later nam soulband Earth Wind & Fire het live over. Ivy droeg drie vintage looks, van Emanuel Ungaro, Emilio Pucci en Norman Norell. Dag twee begon met een picknick nabij de Golden Gate Bridge. Degenen die een kater hadden konden er (ja heus!) aan een vitamine-infuus. Ivy verscheen in ‘casual’ vintage Alexander McQueen: zwart kant vol geborduurde vlinders.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De dag zelf begon met een pyjamaparty en voor alle veertien bruidsmeisjes was er een pastelkleurige Margiela-jurk. Creative director John Galliano tekende ook voor Ivy’s trouwjurk, mét kroon. Het stadhuis werd opgeleukt met Perzische tapijten en een waterval aan bloemen, geheel in de geest van haar overleden oma Ann, de beroemde interieurontwerper. Ivy’s chihuahua bracht de ringen, waarna het feest zich voortzette in de Getty Mansion. Het meest magische moment? De bruid op de dansvloer met Galliano tussen het Europese antiek, de Russische kroonluchters, de Matisse en Degas’ originelen, alsof het peanuts was.

Tom Ford en Richard Buckley

Ontwerper Tom Ford trouwde zijn partner, journalist Richard Buckley, na 27 jaar liefde. Waar precies is onbekend, maar het was voordat same-sex huwelijken in 2014 in alle vijftig Amerikaanse staten legaal werden. Foto’s zijn er nooit van opgedoken, Ford liet hun relatiestatus ooit casual tijdens een interview vallen.

De tortelduifjes ontmoetten elkaar in 1986 tijdens een modeshow in New York. Buckley is twaalf jaar ouder en zó zelfverzekerd en knap, dat hij onbereikbaar leek, zei Ford erover. “Zijn blik was zo intens, dat ik er doodzenuwachtig van werd. Na de show ben ik letterlijk naar buiten gestormd, de straat uit, om hem te vermijden.” Het lot beslist anders: tien dagen later kwam Ford tijdens een fotoshoot op een dak weer oog in oog te staan met de man met de staalblauwe ogen. Ze rommelden wat in het modehok, maar in de lift daarnaartoe besloot Ford al met Buckley te trouwen.

Het paar kreeg zoon Jack via een draagmoeder. De geliefde journalist overleed afgelopen september, voorafgegaan door jaren van keelkanker en ontelbare longontstekingen. Ford ontwierp speciale coltruien en dickeys (een shirtfront gedragen bij een smoking) voor Buckley, met openingen voor het buisje in zijn luchtpijp.

Mick en Bianca Jagger op hun bruilioft
©ANP

Mick Jagger en Bianca Pérez-Mora Macias

Mick Jagger charterde in 1971 een vliegtuig voor 75 vrienden – die pas de avond ervoor worden ingelicht – van Engeland naar Zuid-Frankrijk voor zijn huwelijk met de beeldschone Nicaraguaanse Bianca Pérez-Mora Macias. Een paar uur voor haar jawoord kwam Bianca erachter dat naar Frans wetsvoorschrift duidelijk moet zijn welke bezittingen het paar gemeenschappelijk had. Toen bleek dat dat bar weinig was (Mick schijnt nogal gierig te zijn), dreigde ze de boel af te blazen.

Voor de besloten kerkelijke inzegening diende er eerst officieel getrouwd te worden in het stadhuis, dat open was voor publiek. Dat werd een hel. Mick en Bianca moesten zich door honderden fotografen vechten. Weer een beetje gefatsoeneerd dansten ze tot diep in de nacht met Julie Christie en Brigitte Bardot, terwijl Keith Richards compleet uitgeteld – volgens getuigen – met zijn mond wijd open ergens in een hoek lag. Een van de legendarische ingrediënten van de dag was Bianca’s gesluierde hoed en witte Yves Saint Laurent-two-piece, waar haar borsten bijna uitkukelden.

Er was maar één persoon die ’s nachts triest naar huis ging: Micks vader Joe. Het is hem in het feestgewoel niet gelukt zijn cadeau aan het bruidspaar te overhandigen en hij nam het weer mee naar huis. De volgende dag zuchtend tegen een verslaggever: “Ik hoop dat mijn andere zoon geen superstar wordt.”

Karen Elson en Jack White

Het Britse model Karen Elson en Jack White, frontman van The White Stripes, trouwden voor een handvol vrienden in een kano op het magische punt in Brazilië waar twee rivieren samenkomen, het donkere water van de Rio Negro en het lichte, zandkleurige water van de Solimões en de Amazone. Romantischer werd het niet.

Het huwelijk werd ingezegend door een traditionele Braziliaanse sjamaan, waarna ook de blessing van een katholieke priester volgde. Foto’s van de ‘heilige gebeurtenis’ zijn altijd strikt geheim gebleven, alleen het moment zelf telde. Helaas bleek de spirituele zegening geen garantie voor een gelukkig huwelijk. Het paar kreeg weliswaar twee kinderen en probeerde nog ‘conscious uncoupling’, maar na zes jaar werd de scheiding alsnog gevierd met een feest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber)

Justin Bieber en Hailey Baldwin

Seks is overrated en de oorzaak van veel pijn, zei Justin Bieber, die bang was zijn Hailey niet eeuwig trouw te kunnen blijven. Tijdens een van de vele breaks in hun relatie legde hij zichzelf daarom een celibatair jaar op en raakte volledig in de ban van de Heer. Als dank beloonde God hem daarna met Hailey, zo geloofde Justin.

In 2018 trouwden ze bescheiden voor de wet, een jaar later deden ze het groots over met familie en vrienden in South-Carolina. Hailey in een Off-White-couturejurk met dramatische sluier en ‘till death do us part’ erop geborduurd. Kort erop was er al gedonder en ging het koppel in therapie. Een trauma van de roddelpers, een gebrek aan vertrouwen en Justins ziekte van Lyme en depressies lagen daaraan ten grondslag. Gelukkig is Hailey net zo’n fervent christen, het geloof zou het cement van hun huwelijk zijn.

Mrs. Bieber: “Samen Jezus volgen en onderdeel zijn van de kerkgemeenschap is álles.” Justin: “De stabiele factor in mijn leven, that’s my baby boo.” Met hun seksleven zit het inmiddels ook weer snor, sterker: volgens Justin is het crazy. Gouden regel van het koppel: telefoons zijn strikt verboden in bed.

Joshua Jackson en Jodie Turner-Smith

Acteur Joshua Jackson en model en actrice Jodie Turner-Smith liepen elkaar tegen het lijf op een feest van Usher in 2018. Binnen twee jaar waren ze getrouwd en lag er een blakende baby in de wieg. Dat het paar geen trouwfoto’s deelde, kwam doordat Turner-Smith vanaf het begin van de relatie op social media onder vuur kwam te liggen.

“Er waren blijkbaar veel mensen van slag omdat ik met een witte man zou trouwen. In Amerika waren gemengde huwelijken en zelfs dates nog nauwelijks geaccepteerd. Overigens door zowel witte als zwarte mensen. Ik wilde er niet veel energie aan verspillen”, zei ze tegen The Sunday Times. Tegenwoordig kan het paar in het openbaar niet meer van elkaar afblijven.

Michelle en Barack Obama tijdens hun bruiloft
©ANP

Barack Obama en Michelle Robinson

Dominee Jeremiah A. Wright jr. verklaarde Barack Obama en Michelle Robinson man en vrouw op 3 oktober 1992 in een kerk in Chicago. Zij was één wolk witte zijde en organza met een off-the-shoulder-lijn, hij woest aantrekkelijk in zijn zwarte pak. Slechts eenmaal eerder had Barack een vrouw voorgesteld aan zijn familie. Hij was op zijn beurt Michelles eerste serieuze vriendje. “Barack was a tsunami coming after me”, zou ze erover zeggen.

Dertig jaar later lijken de vonken er bij de Obama’s nog steeds vanaf te spatten, al was het niet altijd koek en ei. “Er zijn tijden geweest dat ik Barack uit het raam wilde duwen”, zei Michelle tegen tv-host Gayle King. “Gevoelens kunnen intens worden in een huwelijk en negatieve gevoelens kunnen soms járen aanhouden, maar dat betekent niet dat je er een punt achter moet zetten.”

Relatietherapie hielp daarbij. “Ik nam Barack mee naar een therapeut, zodat híj kon worden gefikst. Maar toen had die man ook ineens kritiek op mij. Ik dacht: why are you talking to me? I am perfect. Hé is the problem. Maar ik kwam erachter dat mijn boosheid niet gegrond was over zijn ‘egoïsme’ om tijd voor zichzelf in te ruimen in de gym, terwijl we twee kleuters hadden. Toen ik besloot zelf ook naar de sportschool te gaan, stopte mijn woede.” Tip: blijf werken aan je relatie en blijf elkaar als individuen steunen.