elizabeth-reaser-draagt-danielle-frankel-jurk-tijdens-droombruiloft-aan-de-italiaanse-amalfikust-293151

In 2017 organiseerde Elizabeth Reaser een hondenspeeldate in de achtertuin van haar huis in Silver Lake. “Een vriend van me zag Bruce zijn honden uitlaten, riep zijn naam en nodigde hem uit op de oprit naar de voortuin”, herinnert de actrice, vooral bekend van haar rollen in Twilight en Grey’s Anatomy, zich. “We hadden elkaar acht jaar eerder al kort ontmoet op het feestje van een gezamenlijke vriend.”

Ondanks dat ze op loopafstand van elkaar woonden, zagen ze elkaar sindsdien niet meer. “Bruce zei zelfs dat hij tot die dag nog nooit in mijn straat had gelopen”, gaat Elizabeth verder. “De volgende dag vroeg hij die vriend om mijn nummer en de rest is geschiedenis. We hebben alles aan onze honden (en die vriend) te danken.” Jaren later is daar de sprookjesachtige bruiloft van Elizabeth Reaser en Bruce Gilbert aan de Italiaanse Amalfikust.

Op één knie 

Gilbert deed zijn aanzoek in Italië in de zomer van 2022 in Hotel Il San Pietro di Positano – Elizabeths favoriete plek in de wereld. “Ik was compleet in shock”, herinnert de actrice zich wanneer ze denkt aan het moment waarop de componist haar ten huwelijk vroeg. “Hij filmde het stiekem door zijn iPhone tussen een traliewerk op het balkon te duwen en we keken het vrijwel meteen daarna terug terwijl ik het bijna niet kon geloven. Toen draaide hij Summer Renaissance van Beyoncé en dansten we samen.”

Na het aanzoek prikte het stel een datum – augustus 2023 – en begon met het plannen van een bruiloft in Italië. “Oorspronkelijk maakten we van die enorme lijsten met mensen die we wilden uitnodigen, maar we realiseerden ons vrij snel dat dat niet goed voelde. Dus besloten we te trouwen met slechts een paar vrienden als getuige.”

Het organiseren van de bruiloft

Het bruidspaar in spe zag af van een weddingplanner en werkte rechtstreeks samen met het team van Hotel Caruso in Ravello aan de Amalfikust. Zij brachten hen in contact met bloemenontwerper Armando Malafronte, en hielpen met de menu’s en alle kleine details. Elizabeths vriendin Megan Ferguson stelde haar trouwfotograaf Shawn Connell voor. Gelukkig bleek hij beschikbaar.

“We vonden hem zo geweldig. Ik vind het normaal gesproken niet leuk om gefotografeerd te worden, maar hij heeft zo’n speciale manier van doen. En omdat we Megan en Nico [Evers-Swindell] leerden kennen nadat ze getrouwd waren, was het op een bepaalde manier alsof we verbonden waren met hun bruiloft door hem ook de onze te laten fotograferen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Allergisch voor jurken passen

Toen het op haar garderobe aankwam, wilde Elizabeth ook zo’n ontspannen benadering. “Ik probeerde wanhopig om het rustig aan te doen, maar kon niets vinden dat bij me paste. Om eerlijk te zijn ben ik nooit naar een winkel gegaan omdat ik allergisch ben voor kleding passen. Dat komt denk ik omdat ik actrice ben, ik probeerde dat hele proces te vermijden.”

Nadat ze een aantal jurken online had besteld om uit te proberen en deze vervolgens allemaal terugstuurde, stuurde Megan haar een foto van een Danielle Frankel-look. “Ik denk dat ik toen in een ‘bruid’ veranderde, dat moest ‘m worden. Hij zou pas in 2024 uitkomen, maar gelukkig nam mijn vriendin Sarah persoonlijk contact op met de ontwerper en leidde de hele situatie in goede banen. Zonder haar was het niet gelukt. Ze was geweldig.”

Een emotionele dag

Vanwege haar carrière wilde Elizabeth niet het gevoel hebben dat ze een kostuum droeg of naar een première ging, dus koos ze voor minimaal haar en minimale make-up. “Dat gezegd hebbende, had ik de meest geniale haar- en make-upartiesten die toevallig samen aan de Amalfikust waren. Een van hen, Jillian Halouska, had mijn haar al eens in Parijs gedaan en was zo vriendelijk om te komen. Ze bracht een visagiste mee die ik nog nooit had ontmoet, Nicole Blais. Ik had zoveel geluk dat ze dit wilden doen. De dag was heel emotioneel en ze gaven me zo’n goed gevoel.”

Tot een week voor de bruiloft dacht Elizabeth Reaser helemaal niet na over sieraden, omdat de jurk van zichzelf al sprankelend was. Uiteindelijk droeg ze een paar oorbellen die haar vriendinnen Megan, Sarah Paulson en Holland Taylor haar als huwelijkscadeau hadden gegeven. En als klap op de vuurpijl gaf Danielle Frankel Elizabeth een sieraad die ze om haar nek kon dragen.

De sprookjesachtige bruiloft van Elizabeth Reaser

De ceremonie begon om 17.00 uur in de Wagner Garden van Hotel Caruso, met uitzicht op de Amalfikust. Er waren slechts drie gasten – Megan, Nico en Sarah – met Holland als ceremoniemeester. “Bruce nam contact op met twee muzikanten – een mandolinespeler en een gitarist – op wie we het jaar daarvoor verliefd waren geworden in Il San Pietro. We luisterden naar hun vertolking van Oh Baby van LCD Soundsystem, die Bruce hen van tevoren had gevraagd te spelen. Het was zo mooi dat we aan het einde van het gangpad stopten en een geïmproviseerde eerste dans deden. Dat was een moment van puur geluk.”

Sommige mensen zeggen dat er niets verandert nadat ze getrouwd zijn, maar Elizabeth voelde het tegenovergestelde. “Het was de meest intense ervaring. Er gebeurde iets met ons toen we onze geloften uitspraken. Het veranderde echt alles. Ik probeerde de hele tijd niet te huilen, behalve toen ik lachte.”

Onder de olijfbomen

Na de dienst schopte de kleine groep hun schoenen uit en genoot van een aperitivo, gevolgd door een diner onder de olijfbomen. “We dronken vooral champagne”, zegt Elizabeth. “En gaven toasts. Onze eigenlijke eerste dans was op een arrangement van Caetano Veloso’s Cucurrucucu Paloma dat Bruce door de muzikanten had laten voorbereiden. Ik wil het allemaal nog een keer doen. Echt, ik voel me zo gelukkig.”

Elizabeth op een boot in Italië
©Shawn Connell
1/25
Native Share
De tuinen van de trouwlocatie
©Shawn Connell
2/25
Native Share
Elizabeth maakt zich klaar voor haar grote dag. Bruiloft Elizabeth Reaser
©Shawn Connell
3/25
Native Share
Elizabeth krijgt een emotioneel geschenk van Sarah Paulson
©Shawn Connell
4/25
Native Share
Elizabeth krijgt vlak voor haar bruiloft haar sleep om
©Shawn Connell
5/25
Native Share
De bruid met haar kleine gezelschap
©Shawn Connell
6/25
Native Share
Bruce loopt naar het altaar
©Shawn Connell
7/25
Native Share
De gasten lopen naar het altaar. Bruiloft Elizabeth Reaser
©Shawn Connell
8/25
Native Share
Alle gasten staan klaar tijdens de ceremonie en kijken hoe Elizabeth naar het altaar loopt
©Shawn Connell
9/25
Native Share
Een zwart-wit foto van Elizabeth in haar trouwjurk
©Shawn Connell
10/25
Native Share
Tijdens de ceremonie van de bruiloft van Elizabeth Reaser en Bruce Gilbert
©Shawn Connell
11/25
Native Share
De bruid en bruidegom spreken de geloften naar elkaar uit
©Shawn Connell
12/25
Native Share
Mensen laten een traan tijdens de emotionele ceremonie
©Shawn Connell
13/25
Native Share
Een kus na de ceremonie
©Shawn Connell
14/25
Native Share
De bruid en bruidegom omhelzen elkaar na de ceremonie. Bruiloft Elizabeth Reaser
©Shawn Connell
15/25
Native Share
De bruid en bruidegom kussen elkaar
©Shawn Connell
16/25
Native Share
Elizabeth aait een kat in haar trouwjurk. Bruiloft Elizabeth Reaser
©Shawn Connell
17/25
Native Share
Een foto tijdens de bruiloft van de bruid, de bruidegom en hun gasten
©Shawn Connell
18/25
Native Share
De gedekte tafel
©Shawn Connell
19/25
Native Share
Een romantische tafel voor zes onder de olijfbomen
©Shawn Connell
20/25
Native Share
Bruiloft Elizabeth Reaser: Elizabeth lacht wanneer Bruce iets tegen haar zegt
©Shawn Connell
21/25
Native Share
De gasten zitten aan tafel en Elizabeth zit gehurkt tussen de stoelen
©Shawn Connell
22/25
Native Share
Het pasgetrouwde stel omhelst elkaar en lachen
©Shawn Connell
23/25
Native Share
Tijdens de bruiloft van Elizabeth Reaser zit ze met haar gasten te drinken onder een olijfboom
©Shawn Connell
24/25
Native Share
De gasten eten taart en drinken champagne
©Shawn Connell
25/25
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.