kleine-broek-grote-trend-de-gebreide-shorts-gaan-we-deze-zomer-veel-zien-303737
©Courtesy of Gimaguas

Shorts voor de zomer? Niet heel groundbreaking, hoor ik je denken. Toch is er een korte broek die we dit jaar meer zien dan voorheen: gebreide shorts. We vertellen je alles over deze zomertrend.

Gebreide shorts

Wat is nu de perfecte mix van comfy en zomerchic, moeten modemerken zich hebben afgevraagd. Het antwoord vonden ze in de gebreide shorts. Deze korte broek is namelijk net even anders dan je oude vertrouwde denim shorts, of het korte wielrennersbroekje dat al een aantal zomers het straatbeeld vult.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De gebreide shorts die we vooral zien, heeft wel een beetje een controversieel randje: hij is namelijk korter dan ooit. Zo spotten we Kristen Stewart in het voorjaar al met een kabelgebreid exemplaar, dat veel weg had van een gebreide onderbroek. De actrice combineerde de shorts met een cropped blouse, een doorschijnende panty en kersenrode punthakken.

Shop de trend

De gebreide mini-broek lijkt misschien al snel te gewaagd, maar in de zomer is-ie perfect voor een after beach look, of om te dragen op een zonnig festival. Spaans cultmerk Gimaguas komt alvast met een stylingtip: een brede riem (de andere zomertrend van het moment) dragen over de shorts. Voeg daar je favoriete tanktop aan toe en een paar teenslippers – met of zonder kitten heels – en je hebt een zomerlook die wegblijft van alle zomerse modeclichés. Wil je je ook wagen aan deze trend? Hieronder zetten we onze favoriete gebreide shorts op een rij.

American Vintage

American vintage gebreide shorts
©American Vintage

Gestreepte shorts, € 45

Mango

mango shorts gebreid
©Mango

Gebreide skinny shorts, € 39,99

Balmain

Balmain gebreide shorts
©MyTheresa

High-rise shorts, € 414

gimaguas shorts
©Gimaguas

Low-rise gestreepte shorts, € 99

Jacquemus

jacquemus gebreide shorts
©De Bijenkorf

Fijngebreide korte broek met skinny fit, € 154

Mango

mango gebreide shorts
©Mango

Gestreepte gebreide shorts, € 25,99

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.