hoe-je-de-bohemian-trend-deze-zomer-het-beste-draagt-met-deze-witte-jurk-301791
©Chloé

Het is een feit: er waait meer dan ooit een seventies-wind door de mode. En die brengt de nodige bohemian-trends met zich mee. De jurk die we deze zomer veel gaan zien als we het hebben over de boho-chic look? De witte kanten jurk, en Emily Ratajkowski en Bella Hadid zijn al fan.

De witte kanten jurk als it-jurk voor de zomer 

Talloze merken hebben in hun recente collecties een prominente plek gegeven aan de witte kanten jurk. Bij Michael Kors Collection heeft de witte kanten jurk een artistieke stijl gekregen voor het lente/zomer 2024-seizoen. Met andere woorden: een relaxte interpretatie van een stuk waarvan gedacht werd dat het gereserveerd was voor de bruidsgarderobe, gedragen met een simpel rieten tasje en platte sandalen. In de herfst zullen we het silhouet van Chloé dat te zien was in hun herfst/winter 2024-collectie veel zien; een transparante versie van de jurk, gecombineerd met een paar zwarte dijhoge laarzen. De witte kanten jurk lijkt ons dus niet alleen de hele zomer te vergezellen, maar ook in de herfst.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Emily Ratajkowski en Bella Hadid in een witte kanten jurk
©Getty Images

Beroemdheden zijn al op de trend ingesprongen. Terwijl Bella Hadid koos voor een versie met korset van Rokh, koos Emily Ratajkowski voor een casual versie van het Spaanse merk Gimaguas. We zien een echte terugkeer naar de vrijgevochten mode uit de jaren zestig en zeventig, met name met Chemena Kamali’s eerste collectie voor Chloé. Zwierige jurken, flared jeans, kanten blouses en crochet-rokken nemen tot ons grote genoegen een prominente plaats in onze garderobes in.

Inspiratie nodig? Hieronder vind je enkele van de mooiste witte kanten jurken van het moment, nog voordat de zomer aanbreekt.

Mango

Mango jurk
©Mango

Jurk met gebloemd kant en split, € 39,99

Self-Portrait

Self-Portrait kanten jurk
©Net-a-Porter

Katoenen jurk met kant-details, € 345

Maje kanten jurk
©de Bijenkorf

Maxi jurk van kant, € 396

Gimaguas

Gimaguas 'Maggie' jurk
©Gimaguas

Maggie kanten jurk, € 127

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.