dit-is-het-geheim-achter-de-volle-wimpers-van-marilyn-monroe-223134
©ANP

Dankzij onder andere Kim Kardashian – denk aan de iconische Monroe-jurk die ze beschadigde – en de film Blonde is bijna iedereen weer dol op Marilyn Monroe, die veel te vroeg op 36-jarige leeftijd is gestorven. Zestig jaar na haar dood is ze dankzij haar kersenrode rode lippen, platinablonde krullen en volle wimpers nog steeds een inspiratie op het gebied van make-up en beauty. Op met name haar sprekende bambi-ogen is menig vrouw jaloers.

De volle wimpers van Marilyn Monroe

Beauty-influencers onthullen nu op TikTok hét geheim achter de beroemde sensuele look. Zo legt beauty-expert Victoria Lyn uit dat je altijd eerst de oogcontour behandelt met een beetje witte foundation of eentje op crèmebasis, voordat je de valse wimpers – ja, die van Monroe waren niet ‘au naturel’ – aanbrengt voor een flirterig effect.

Alles draait om de winged eyeliner

Vervolgens breng je een winged eyeliner – een zwarte lijn in de vorm van een kommetje – aan, waarmee je een dikke wimperlijn creëert. Kleur ten slotte met een potlood – het liefst met romige textuur – in neutrale tint de waterlijn van de onderste wimperlijn in en breng in de binnenste ooghoek een roze kleur aan om het oogwit nóg witter te laten lijken. Et voilà: je hebt de looks van Hollywoodster Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe als inspiratiebron

Niet alleen TikTokkers laten zich inspireren door de blonde bombshell, ook menig Hollywoodster kijkt qua looks graag bij haar af. Zo verscheen Kim Kardashian op het Met Gala 2022 met platinablond haar en bracht Madonna een ode aan de ster in de korte film A private affair die gemaakt is voor V Magazine.