fijn-voor-je-huid-7-mooie-beautysalons-en-behandelingen-in-amsterdam-op-een-rij-224284
©Skin Therapy

Nu we de winter ingaan, is het een mooi moment om je huid even wat extra aandacht te geven. Helemaal fijn als een professional dat doet, in een rustgevende omgeving. Op zoek naar een goede beautysalon in Amsterdam? Wij zetten zeven opties op een rij.

Beautysalons in Amsterdam en omstreken

Het is natuurlijk onmogelijk een lijst te maken met álle mooie salons en beautybehandelingen in de hoofdstad en omgeving, maar hierbij een selectie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bloy Institute

Bij Bloy Institute staat huidverjonging en huidverbetering centraal. Er worden hier allerlei verzorgende en ontspannende behandelingen gegeven. Aanrader zijn de Labareau-facials. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de producten van dit merk met de unieke SAXZ-12®️-technologie. In Labareau-producten zitten krachtige, hoog-geconcentreerde ingrediënten. Je huid ziet er na afloop gladder en steviger uit. Vooral het moddermasker is een prettige ervaring, waarbij de dikke klei op je gezicht snel uithardt. Extra bonuspunten voor de mini-massage van nek en schouders tussendoor.

Nieuw bij Bloy is de Lyma Laser. Tijdens een behandeling kun je genieten van het ontspannen karakter van deze innovatieve laser, die op een non-invasieve manier fijne lijntjes en oneffenheden aanpakt. Ook is deze handzame laser – echt een heel klein apparaat – bij Bloy te koop. Dagelijks gebruik heeft nog meer effect namelijk. Wie op zoek is naar injectables kan ook bij de expertise van Bloy terecht, deze worden uitgevoerd in samenwerking met een cosmetisch arts. (Lees hier wat een cosmetisch arts ons eerder vertelde over botox.)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BLOY Institute (@bloyinstitute)

SOAP Treatment Store

SOAP is een begrip binnen én buiten Amsterdam. Behalve twee salons in de hoofdstad, zijn er locaties in Utrecht, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Haarlem. Je kunt hier terecht voor massages, pedicures, manicures en ook allerlei facials. Daarbij is er Doctors at Soap, waar cosmetische artsen injectables en andere behandelingen aanbieden. Eerder spraken we Soaps cosmetisch arts Neeltje Ten Bosch over de feiten en fabels van botox. Voor wie daar geen behoefte aan heeft, zijn er tal van rustgevende en verzorgende gezichtsbehandelingen bij Soap (ook zonder naalden). Denk bijvoorbeeld aan extra hydratatie, of behandelingen met retinol of microneedling. Er zijn ook facials speciaal voor mannen, zwangeren en tieners. Genoeg keuze, in een prettige, professionele omgeving.

Renessence

Renessence opende vorig jaar in Amsterdam-Zuid, tussen de hoogbouw op de Zuid-As. Wie door de deuren loopt, laat onmiddellijk het lawaai van de grote stad achter zich. Hier worden wetenschap en spiritualiteit naar eigen zeggen gecombineerd. Wat dat betekent? Er wordt op een holistische manier naar lichaam en geest gekeken. Zo wordt het lijf door Renessence gezien als ecosysteem bestaande uit cellen, huid, gedachten, emoties, energie en geest. Deze worden allemaal verzorgd en geprikkeld tijdens behandelingen, workshops en lessen. Denk aan (hot) yoga, maar ook massages en reflexologie.

Daarnaast zijn er ’technische’ behandelingen zoals cryotherapie, waarbij het lichaam wordt blootgesteld aan -110 graden Celsius. Bij Oxygen Hydroxy Therapy wordt de zuurstof in een kamer gecomprimeerd waardoor de zuurstof in je lichaam 35 procent hoger wordt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renessence (@renessenceworld)

OJAI Amsterdam

In hartje Amsterdam zit deze oase van rust. OJAI betekent volgens de website ‘nest’ in de taal van Native Americans. Vandaar dat deze salon een veilige haven wil zijn. Een harmonieuze plek waar je ontspant met fijne behandelingen, gedaan met natuurlijke ingrediënten. Denk aan een Detox Treatment voor de gevoelige en ontstoken huid, een Restorative Facial voor een compleet zen-moment of de Drop-In Facial voor wie slechts een half uurtje heeft om te ontspannen aan de gekte van het dagelijkse (stads)leven.

Oprichter Alisa Gararuk startte de salon met holistische insteek, waar het doel is behandelingen maar ook coachingsessies te bieden waarbij uit wordt gegaan van de zelf herstellende kracht van lichaam en huid. Traditionele rituelen ontmoeten hier moderne techniek en vooral: pure ontspanning.

Health and Beauty Center Monique Gottmer

Deze salon is een begrip in Amsterdam. HBC Monique Gottmer bestaat namelijk al 36 jaar. Je kunt hier terecht voor heel veel behandelingen voor lichaam én gezicht, van bindweefselmassage tot ontharen en schoonheidsbehandelingen. Daarbij worden verschillende luxemerken gebruikt, zoals Thalgo, Medik8 en Valmont.

Thalgo is een Frans kuurmerk met producten op basis van algen. Het Engelse merk Medik8 biedt cosmeceutische producten, cosmetica met een farmaceutische achtergrond. Deze behandelingen werken meer met vitamines en anti-oxidanten. Het luxe Zwitserse merk Valmont is met wetenschappelijke kennis gemaakt met ingrediënten uit de Alpen. Het is maar net wat je aanspreekt. Wel is het met al deze producten en behandelingen zo dat herhalend gebruik gedurende een langere periode, het best werkt.

Skin Therapy

Bij Skin Therapy in Amsterdam staan je huid én geest centraal. Volgens de holistische filosofie kunnen binnen- en buitenkant niet los van elkaar gezien worden. Je gezicht zou reflecteren hoe je je van binnen voelt. Dus is het behandelen van de huid, ook het behandelingen van de geest. Klinkt logisch.

Of je erin gelooft of niet, feit is dat hier heerlijk ontspannende en verzorgende behandelingen worden gegeven door magische handjes. Een goed bijvoorbeeld is de Signature Sculpting. Deze behandeling, ontwikkeld door oprichter Jolien Schepers, geeft je gezicht die gewenste glow. Ook is er Micro Needling en Inflamed Skin Relief, speciaal voor de huid met acne of eczeem.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Skin therapy (@skintherapy_amsterdam)

De Bindweefselbar

Tot slot een ander soort behandeling. Bij De Bindweefselbar in Amsterdam-West wordt gewerkt aan het onderhuidse bindweefsel, zoals de naam al zegt. Dit zijn dieper gelegen huidlagen. Door bindweefsel te masseren, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Zowel je lichaam als gezicht krijgen zo een gezonde tint en mooie glow. Voor wie acne heeft: De Bindweefselbar biedt ook een speciale anti-acnekuur aan. Hier word je gezichtshuid diep gezuiverd.

Door bindweefselmassage wordt je huid ook strakker, denk aan je benen, decolleté of buik. Bij De Bindweefselbar hebben ze sinds kort ook behandelingen bedoeld voor de buik van (net) bevallen vrouwen. Zo is er een tummy tuck-kuur, maar ook een programma speciaal voor vrouwen die een keizersnede hebben gehad. Het litteken en het bindweefsel hieronder worden verbeterd. Tijdens alle behandelingen werkt de specialist met haar handen, en /of met cups, een guasha-steen en een speciaal bord. Niet alles voelt even prettig, maar het werkt wel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Bindweefselbar (@bindweefselbar)